Danas od 18h u Zavičajnom muzeju – radionica „Život kao kolaž“

0

U toku je Nacionalna nedelja muzeja. Počela je 13. maja i trajaće do 19. maja, a u sklopu nje obeležiće se i Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja 18. maja. Tokom sedam dana programa u 46 gradova Srbije, 76 muzeja i srodnih institucija kulture na 120 lokacija održavaju se brojni programi.

Nedelja muzeja održava se četvrtu godinu za redom i cilj je da se kroz raznoliki program građanima približe ove kulturne ustanove, odnosno, da muzeji postanu aktivni članovi njihovih zajednica.

U Jagodini ovih dana možete prisustvovati kreativnim radionicama, interesantnim predavanjima i prikazima dokumentarnih filmova u Zavičajnom muzeju i Muzeju naive i marginalne umetnosti.

Sav program je besplatan za individualne i porodične posete.

Danas od 18h u Zavičajnom muzeju održaće se radionica „Život kao kolaž“. Jer život se sastoji iz raznih delova, a kakav ćemo kolaž od njih napraviti zavisi isključivo od nas. Ova likovna radionica namenjena je i deci i odraslima, inspirisana je gradom, prirodom i modom. Za kolaže će se koristiti neslikarski materijali poput dugmadi, tkanine, kartonska i papirna hartija. Realizator radionice je Lepa Milošević, istoričar umetnosti, kustos-etnolog. Radionica je besplatna.

 

(Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina – biser centralne Srbije“ koji sufinansira Grad Jagodina)

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime