OPŠTINA SVILAJNAC APSOLUTNI ŠAMPION NOVOSADSKOG SAJMA U GOVEDARSTVU

0

Na 86. Međunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu opštini Svilajnac uručen je danas pehar apsolutnog šampiona u govedarstvu, što je najveće sajamsko priznanje u ovoj oblasti, a opština Svilajnac osvaja ga 4. put u poslednjih 10 godina.

Apsolutni šampionski pehar primio je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac i tom prilikom izjavio da se vrhunska goveda simentalske rase u Svilajncu gaje poslednjih 100 godina:

“Svilajnac ima dugu tradiciju govedarstva, naši stočari svake godine sve bolje rade svoj posao, opština Svilajnac svojim merama za poljoprivredne proizvođače podstiče njihov napredak i sve je to sada dalo rezultate. Ova priznanja dokaz su da stručna javnost Srbije, pa i šire, prepoznaje Svilajnac kao lidera u stočarstvu”.

Osim toga, resavski farmeri tradicionalno su osvojili veliki broj priznanja i nagrada, pa je tako ove godine 6 izlagača osvojilo 9 priznanja. Apsolutna šampionka Novosadskog sajma u kategoriji junica je grlo Hana, vlasnika Dragana Todorovića iz svilajnačkog sela Dublje:

“Sa jedne strane imamo podsticajne mere koje opština daje poljoprivrednicima, kao što su beskamatni krediti, studijska putovanja, edukacija i slično, a sa druge imamo dobre i vredne stočare i ta dva faktora su zaslužna za postizanje uspeha na sajmovima svake godine.“ – izjavio je Todorović.

Svilajnčani su osvojili i jednu srebrnu i dve bronzane medalje za junice pratilje šampionke, 3 pehara Novosadskog sajma za kolekcije junica i plaketu za najlepšu mladu kobilu Sajma.

Opština Svilajnac nagradila je sve svoje izlagače na ovogodišnjem Sajmu sa po 30.000 dinara.

Resavske stočare sada čeka Resavski poljoprivredni sajam 11. septembra , koji se održava u Svilajncu svake godine i okuplja sve veći broj izlagača iz Pomoravlja, Srbije, ali i regiona.

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstDanas od 18h u Zavičajnom muzeju – radionica „Život kao kolaž“
Sledeći tekstPALMA : ALBANSKI TERORISTI BI DA SUDE – TO JE ISTO KAO KADA ISLAMSKA DRŽAVA SUDI I PRESUĐUJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime