Rus Vjačeslav Sokolov oborio rekord, u ženskoj konkurenciji Sladjana Stamenković

0

U Jagodini je, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine održan 5. Jagodinski polumaraton sa 1500 učesnika iz zemlje i inostranstva. Pobednik 5. jagodinskog polumaratona je Rus Vjačeslav Sokolov koji je postavio i novi rekord staze u Jagodini. Rus je 21 kilometar dugačku stazu pretrčao za 01:12:03.
„Odlična organizacija polumaratona u Jagodini. Bilo je veoma toplo, kao da je jun mesec, ali duž cele staze je bilo dovoljno okrepe za trkače i vode i voća. Kroz ova 4 kruga dok sam trčao upoznao sam i grad Jagodinu, lep grad, ljudi nasmejani, čestitke organizatoru“, rekao je Sokolov. U ženskoj konkrenciji najbrža je bila atletičarka „Crvene zvezde“ Slađana Stamenković sa vremenom 01:27:40. „Izuzetna organizacija, na stazi je bilo sve onako kako treba da bude“, rekla je Stamenković. Pre početka trke proslavljeni srpski atletičar Goran Čegar uručio je predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi Plaketu za doprinos razvoju sporta.

„Jagodina je grad sporta i u odnosu na broj stanovnika Jagodina ima danas najviše sportskih terena u Srbiji, a jagodinska lokalna samouprava finansira sve sportove na svojoj teritoriji i zahvaljujući takvim uslovima imamo i odlične rezultate. To je razlog i što danas imamo na 5. Jagodinskom polumaratonu 1500 takmičara od predškolaca do penzionera i profesionalnih atletičara iz Srbije i 10 drugih zemalja. Kažu neka pobedi sreća, nema u maratonu sreće, nego ko ima bolju kondiciju taj pobeđuje“, rekao je Marković. U Jagodini su danas održane trke za predškolce, osnovce, penzionere, zatim trke na 2, 3, 5 i 10 kilometara i konačno i polumaraton od 21 kilometar. Najstariji trkač danas u Jagodini bio je Vlada Stevanović iz okoline Leskovca koji je u martu navršio 90 godina i jedan je od najstarijih trkača na svetu. 90. godišnji Vlada istrčao je 10 kilometara, a naše pitanje „kako održava kondiciju u tim godinama“ kaže „jedem sve što se jede i pijem sve što se pije i to je to“. Inače danas su u Jagodini trčale i čitave porodice, a bilo je slučajeva da trče zajedno prababa i praunuk, tako da je iz Jagodine danas otišla jedinstvena slika u svet.

Prethodni tekstSrpski mediji pišu o napadu na jagodinskog influensera Mijata Stanojevića
Sledeći tekstFaktori koji utiču na cenu zlata u privredi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime