SAGLASNOST RODITELJA ZA PUTOVANJE DECE U INOSTRANSTVO OD 380 DO 760 DIN

238

Dete koje poseduje biometrijsku putnu ispravu Republike Srbije, može da putuje sa jednim od roditelja ili trećom osobom. Pisana saglasnost može biti potrebna prilikom kontrole graničnih organa države u koju se putuje ili preko čije teritorije se tranzitira.

Situacije su različite i ne može se predvideti reakcija granične policije. Naime, može vam se dogoditi da vam jednom traže dozvolu na primer, oca ukoliko vodite dete preko granice a drugi put, da vam pisanu dozvolu niko ne traži. To se zove saglasnost roditelja za putovanje dece u inostranstvo i možda je bolje imati papir uz sebe. Roditelj koji daje dozvolu može potpisati ovu saglasnost u Službi za overu potpisa u gradskoj upravi ili policiji. U gradskoj upravi ona košta 380 din kada potpisuje jedan roditelj ili 760 kada potpisuju oba (u slučaju da baka i deka vode decu na more).

U Jagodini na šalteru Skupštine grada, (šalter za overe dokumenata) saglasnost se plaća 380 dinara po roditelju, a možete pozvati broj 035 8150531 za detaljnije informacije.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu, međutim, da zakon ne predviđa obavezu posedovanja saglasnosti ukoliko dete putuje samo, sa pratiocima ili s jednim roditeljem. Radi se o Zakonu o prelaženju državne granice i kretanju u graničnom pojasu koji ovako nešto ne reguliše već samo obavezu posedovanja važeće putne isprave.
Ono što, međutim, ostaje nepoznanica jeste činjenica da u MUP-u sugerišu da je poželjno posedovati pismenu saglasnost roditelja, pre svega zbog sve učestalijih kriminalnih pojava, poput trgovine decom i sl. Na taj način se pojednostavljuje i skraćuje procedura kontrole prelaženja granice. Ono što je možda važnije jeste činjenica da je u nekim zemljama tranzita ili destinacije saglasnost potrebna.
Potvrda, odnosno izjava o saglasnosti roditelja za putovanje može da se dobije u ambasadi zemlje koja to traži ili na šalterima opština i sudova.

Prethodni tekstANTIĆ: GAS POJEFTINIO ZA OKO 1.000 DINARA MESEČNO
Sledeći tekstMIROSLAV RADULJICA JAGODINSKI ZET!

238 KOMENTARA

 1. Postovani,

  Obracam Vam se u cilju dobijanja inofmracije povodom putovanja cerke u Grcku. Moja cerka, STARIJI MALOLETNIK, putuje 20-og jula sa drustvom iz odeljenja na Zakintos. 23-eg avgusta puni 18 godina.
  Moje pitanje je da li joj je za prelazak granice neophodna saglasnost roditelja.
  Do sada je vec prelazila granicu mnogo puta u prisustvu roditelja, a prosle godine je bila takodje sa drustvom iz skole i saglasnost roditalja je imala.
  Ovogodisnje putovanje je iznenada organizovano i sada nismo u stanju da pribavimo saglasnost jer je moj suprug, otac devojocice, sluzbeno odsutan. U konkretnom slucaju kome bi smo mi, kao roditelji, trebali da damo saglasnost obzirom da nasa cerka putuje sa svojim drugarima iz odeljenja od kojih su pojedinci stariji od nje svega dva ili tri meseca?
  Molim Vas za hitan odgovor jer se radi o devojcici koja strahuje od bilo kakvih neprijatniih situacija na granici zbog neposedovanja saglasnosti roditelja, koja je u ovim uslovima suvisna jer samim tim sto smo potpisali, kao roditelji, saglasnost za pribavljanja putne isprave…pristali smo da ona putuje, a posebno u uslovima kada nasa cerka za mesec dana postaje punoletna.
  MOLIM VAS ZA HITAN ODGOVOR
  UZ ZAHVALNOST ZA ODGOVOR, KORISTIM PRILIKU DA VAS POZDRAVIM

  majka Stanojevic Dusica, diplomirani pravnik

 2. Poštovani,

  potrebna mi je sledeća informacija: dvoje dece putuje bez roditelja u inostranstvo (Evropska unija) sa pratiocima/vodičima u istom periodu, znam da je potrebna saglasnost oba roditelja. Pitanje je: da li oba deteta mogu da se navedu na istoj saglasnosti jer putuju u istom periodu i sa istim vodičima.
  Hvala

 3. Postovani,
  Zelim da putujem sa detetom u Grcku na more, imamo placen paket aranzman,suprug je trenutno na radu u inostranstvu,i pridruzice nam se malo kasnije, Da li je u tom slucaju potrebna saglasnost mog supruga za izlazak iz zemlje, jer on je u nemogucnosti da da izjavu.Napominjem, dete ima sopstveni biometrijski pasos i on ce nam se pridruziti sa malim zakasnjenjem.Unapred hvala.

 4. Postovani,
  Zelim da putujem sa detetom u Grcku na more, imamo placen paket aranzman,suprug je trenutno na radu u inostranstvu,i pridruzice nam se malo kasnije, Da li je u tom slucaju potrebna saglasnost mog supruga za izlazak iz zemlje, jer on je u nemogucnosti da da izjavu.Napominjem, dete ima sopstveni biometrijski pasos.Unapred hvala.

  • Poštovana, za svako putovanje deteta, ukoliko su roditelji u braku ili imaju zajedničko starateljstvo je potrebna saglasnost drugog roditelja. Da li će ga i tražiti na granici, pitanje je…

   • Dete !6 god je dobila nagradno putovanje za Segedin,pitanje za vas da li otac cerke treba da da saglasnost za putovanje,jer sam ja ko majka jedini staratelj cerke,razvedeni smo.

 5. Postovani,
  Interesuje me koliko vazi pismena saglasnost jednog roditelja da drugi roditelj moze sam da vodi maloletni dete van granica nase zemlje?
  Npr. meni je muz prošlo leto dao saglasnost i vise puta smo putovali,pa sad da li mora opet da plati u opstini ili nam ova vazi,podaci nam se nisu peomenili.

   • Postovani,ja treba dete da posaljem na ekskurziju van granica Srbije,kako ja svoje dete da posaljem ako nemam saglasnost drugog roditelja,otac dete nije video mnogo godina jer je otisao,zanima me kakva je procedura?

 6. Poštovani,da li je potrebno ovlašćenje i za povratak u Srbiju,pošto dete sa jednim pratiocem ide a sa drugim se vraća iz EU? Da li treba u tom slučaju ovlašćenje za oba pratioca i da li može na istom formularu? Hvala

 7. Poštovani, da li mi je neophodna saglasnost bivseg muza za odlazak sa maloletnim sinom u Hercegovinu i Crnu Goru? Ja imam dokument, tj presudu da sam ja detetov staratelj, pa da li je mozda to dovoljno, posto sa bivsim muzem nisam u kontaktu? Hvala.

  • Ukoliko imate resenje o razvodu u kome pise da ste nosilac roditeljskog prava, saglasnost Vam nije potrebna. Ponesite resenje sa sobom, mada je velika verovatnoca da Vam ga nece traziti na granici. Svakako ponesite.

 8. Sta je potrebno za ulazak u crnu goru od dokumenata maloletnom licu koje ide uz pratnju punoletnog lica ali ne roditelja. Hvala unapred molim vas za brz odgovor

 9. Postovanje. Suprug je na radu u Nemackoj a mi bi sredinom avgusta trebali ici k njemu, dvoje dece i ja. Imamo srpske pasose ali bi putovali iz Hrvatske za Nemacku.
  Da li je potrebna saglasnost supruga s obzirom da idemo kod njega, na spajanje porodice, da smo u brakui, da su nam u pasosima ista prezimena i da kod sebe imam medjunarodni izvod iz knjige vencanih?
  Na sajtu Mupa Hrvatske pise da od 2015.god nije potrebna saglasnost. Imate li drugu informacija? I kako je sa prelazom Nemacke granice ?
  Unapred zahvalna
  Marija Blagojevic

 10. A ako su roditelji razdvojeni (ne i razvedeni),oba roditelja su potpisala,ali ne žele da overe u opštini da se ne bi videli,može li se nekako ova situacija rešiti?

 11. Poštovani
  Moje dvoje dece odputovala sa babom u Egipat na more. Bez mog saznanja i mog ovlašćenja. Inače samo ja posedujem starateljstvo. Podnela sam krivičnu prijavu. Sa kojom kaznom mogu da računam za takav postupak.
  Hvala

  • Postovana Valentina, raspitivali smo se kako bismo adekvatno mogli da Vam odgovorimo, medjutim posto se radi o osetljivom slucaju, nas savet je da posetite policiju i oni ce Vam dati odgovor na Vasa pitanja. Takodje, mogu Vam odgovoriti na pitanje o eventualnoj „kazni“. Takodje, mozete se posavetovati sa advokatom.

  • Razmislite o tome sta radite svojoj deci. To sto vi zelite, da napakostite nekome ko cini dobro vasoj deci, mnogo govori o vasem psihickom stanju.

 12. Postovani,
  Zelim da putujem sa drugaricom u Crnu Goru, obe smo maloletne(16 god), i zelimo da idemo same bez pratnje punoletne osobe da li mi mozemo preci granivu uz saglasnost roditelja i sta je jos potrebno pored toga?
  Hvala unapred

 13. Imam vrlo hitno pitanje. Trebalo bi sa bracom da putujem u Hrvatsku, mladji brat ima 14 god ja imam 19 a stariji 20 godina. Da li cemo moci da predjemo granicu bez ikakvih problema samo sa pasosima Iako je mladji brat maloletan. Pritom on cesto putuje iz londona za beograd sam I ne traze nikakvu saglasnost roditelja.

  Molim Vas da mi odgovorite na pitanje sto pre.
  Hvala

  • Starija maloletna lica (od 12 do 18 godina) ako putuju sami bez pratnje roditelja (ili staratelja) onda treba da poseduju njihovu saglasnost. Neophodno je da se oba roditelja (ili staratelja) potpišu i da se saglasnost overi u opštini ili sudu. Tako predvidja zakon, ali ne znaci da ce vam na granici saglasnost traziti.

   • Aviokompanije ne propisuju posebno putovanje starijih maloletnika i za njih ne traže nikakvu dodatnu dokumentaciji, ali je ovakvo putovanje potrebno da bude usklađeno sa domaćim propisima o putovanju u inostranstvo maloletnih lica (Zakon o putnim ispravama).

 14. Postovani, razvedena sam i imam dva maloletna sina. Imaju svoje pasose. Ja imam devojacko prezime, razlikuje se od decijeg, koja nose ocevo prezime. Da li mi treba saglasnost ili mozda jos neki dokument da ponesem sa sobom. Planiram da ih vodim u Dubai pa ne bih volela neku neprijatnost da imam.

  Hvala unapred

  • Maloletnici do 5 godina ne mogu da putuju samostalno. U interkontinentalnom saobraćaju ova granica je podignuta na 7 godina.

   Deca stara od 5 (ili 7) do 12 godina mogu da putuju bez pratnje roditelja, staratelja ili druge odrasle osobe, ali se za njihovo putovanje mora obezbediti službena pratnja.

   Stariji maloletnici uzrasta od 12 do 18 godina mogu putovati samostalno bez pratnje odraslih osoba i bez pomoći aerodromskog i kabinskog osoblja tokom putovanja.

   Aviokompanije ne propisuju posebno putovanje starijih maloletnika i za njih ne traže nikakvu dodatnu dokumentaciji, ali je ovakvo putovanje potrebno da bude usklađeno sa domaćim propisima o putovanju u inostranstvo maloletnih lica (Zakon o putnim ispravama).

   Prama propisima Republike Srbije, sva maloletna lica u Republici Srbiji moraju imati sopstvenu putnu ispravu (pasoš) za putovanje u inostranstvo.

   • Živim u Nemackoj a putovala bih sa kćerkom,16 godina,iz Srbije sa Dubai.Ona ima italijanski pasos a ja srpski. Da li je neophodna oceva saglasnost?

 15. Poštovani
  Dali mi možete dati odgovor na postavljeno pitanje od 03.08.15 ili mi možda možete reći gde mogu, pod kojim zakonu (članom) da pogledam?!
  Hvala

 16. Postovani Admine zivimo na Kosovu i metohij i zelimo da idemo u Guču. Na finale htela bi da sa nama dodje i moja sestricna koja ima 14 godina i samo pasos. Pa nas zanima jel moze bez saglasnost roditelja da predje granicu jer idemo samo njeni baka deka i ujak. Bili biste veoma ljubazni kada biste nam odgovorili u sto kraćem roku

 17. Poštovani,
  Imam 17 godina i htela bih da idem sa tetkom u Austriju na nekoliko dana i da se potom vratim sama autobusom. Da li mogu da izvadim samo saglasnost roditelja za samostalno putovanje ili moram izvaditi i saglasnost roditelja da ovlašćuju moju tetku da me ona vodi ili kako već?
  Nadam se što bržem odgovoru jer mi je hitno, trebala bih krenuti u ponedeljak…
  Unapred zahvalna!

 18. Postovani, otac deteta i ja zivimo odvojeno, dete zivi sa mnom, i zelim da ga vodim na more ali otac ne zeli da da saglasnost da vodim dete preko granice. Inace odbija bilo kakvu saradnju pa me zanima postoji li drugi nacin da se to resi? Ne zelim da dete vodim na more prvi put kad napuni 18 god.
  Pozdrav!

  • Ukoliko ste razvedeni i u resenju Vam pise da Vam je dodeljen roditeljsko pravo, slobodno putujte. Cak i ako nemate, putujte jer carinici imaju obzira prema ovakvim situacijama.

 19. Dobar dan,
  Zamolila bih vas da mi odgovorite sto pre…Imam isto pitanje kao I predhodnici ali obrnutu situaciju. Mi zivimo u inostanstvu a dete saljemo na raspust u Srbiju kod bake.Ona ima vazeci Srpski pasos I inostranu resident karticu . Odavde I u Srbiji niko nije trazio nikakvu saglasnost roditelja, ali sada me brine povratak iz Srbije,jer I da hocemo ne mozemo izvaditi saglasnost u Srbiji kad smo oboje (roditelja) u inostanstvu…???

 20. Poštovani,
  U februaru mesecu naredne godine planiram put u Ameriku, sa dvoje maloletne dece (4 i 6 godina). Suprug će u tom periodu već biti tamo. Interesuje me da li mi je potrebna saglasnost za decu i da li tu saglasnost, ukoliko je potrebna, mogu da izvadim sada, dok je suprug još uvek u Srbiji? Da li ona važi za sledeću godinu, ako se izvadi ove ?
  Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru.

 21. Poštovani,
  moja situacija je sledeća. Imam sina koji ima 17 godina i koji treba da putuje na ekskurziju 20.09.2016. u Grčku. Od bivšeg supruga sam razvedena još od 2000. godine i zapravo i nemamo kontakt ( niti dete ima kontakt sa njim ). Ja sam potpisala odobrenje za putovanje deteta u pratnji profesora, ali u školi ne znaju da mi kažu da li je u takvoj situaciji potrebno i od oca. Inače, dete je oduvek kod mene i u Rešenju o razvodu braka stoji da se „Maloletni M.F. poverava na negu, čuvanje i vaspitavanje majci….“. Pretpostavljam da je to ono što nazivate „starateljstvom“ u prethodnim odgovorima, ali kod mene je tako formulisano. (Ako je od nekog značaja, viđanje oca sa detetom je u tom Rešenju određeno dva vikenda u mesecu, ali se to ne događa ).Zanima me da li je dete u obavezi da ima i pismeno odobrenje od oca u ovoj situaciji. Molila bih Vas za brz odgovor. Hvala unapred!

 22. Zelim da odvedem sina na odmor u crnu goru ali nemam pasos a sin ima 4 godine. Zivim u vanbracnoj zajednici a sin nosi ocevo prezime. Da li mogu sama da izvadim sinu pasos??

 23. Poštovani/a,

  Obraćam Vam se sa pitanjem u vezi prelaska granice. Naime, pre 8 dana smo moj partner, naše dete od godinu i po dana i ja doživeli neprijatnost na srpskom prelazu granice sa Rumunijom. Gospođa koja nam je pregledala pasoše nam je pravila problem oko prelaska, tvrdeći da ne može da nas pusti jer za naše dete nemamo saglasnost roditelja, u ovom slučaju oca, jer dete nosi majčino prezime, a nismo u braku. Napominjem da smo otac deteta i ja bili prisutni u datom momentu, pa ne mogu da razumem zašto bi nam trazila saglasnost koja se daje ukoliko jedan roditelj nije prisutan, a u našem slučaju, oboje smo bili tu. Takođe nam je rekla da bi isti problem bio i da je dete nosilo očevo prezime, a majka ne, pa bi tada bila potrebna moja saglasnost. Prešli smo sigurno tridesetak graničnih prelaza u poslednjih godinu dana i niko nam nije niti postavio pitanje, niti pravio problem. Isto tako, iskustvo drugih ljudi iz okoline mi potvrđuje da nikom nisu pravili po pitanju prelaska granice u slučaju različitih prezimena, kada su oba roditelja prisutna. Molim Vas za razjašnjenje ove neprijatne situacije i informacije o zakonskom članu u vezi sa tim. Ne želim da dođemo ponovo u istu situaciju, i bila bih Vam jako zahvalna kada bi me uputili na zakon koji o tome govori, ne bi li znali za ubuduće.

  Hvala unapred,
  Veliki pozdrav,
  Marijana

 24. Dobar dan imam i ja jedno pitanje molim vas da mi odgovorite što pre je moguće unapred hvala. Ja sam rumunski državljanin bio sam oženjen sa ženu iz srbije ali nismo bili venčani živeli smo tako 11 gd imamo jednog sina 12gd dete se vodi na nju u krstenicu mene nema kao otac jer nosam bio u mogucnosti tad da ga priznam mene interesuje pošto sad živim u italiju i želim da moj sin dodje kod mene na 15. 20 dana majka njegova slazese da on dodje kod mene dali mogu sa njena saglasnost da prodje granicu samnom. molim vas odgovorite mi. Hvala

 25. Dobar dan, imam jedno pitanje. Ja posedujem svajcarski pasos i imam 17godina. Treba da idem na ekskurziju sa skolom u Italiju (iz Srbije). Kako moji roditelji da izvade saglasnost, da li to sto imam svajcarski pasos nesto menja? Gde treba ici? Hvala unapred

 26. Postovani, cerka treba da putuje sa babom u svajcarsku, supruga i ja cemo da napravimo saglasnost, pitanje je da li overena saglasnost treba da se prevodi na nemacki jezik ili postoji mogucnost da se saglasnost napise na oba jezika pa onda da se overi ili je dovoljna klasicna overa na srpskom, i da li moze da se da saglasnost za duzi period(vise putovanja) ili svaki put mora nova? Hvala unapred

 27. Postovani,
  maloletni ucenik treba da putuje na ekskurziju sa skolom u inostranstvo, ali je otac ucenika na privremenom radu u inostranstvu. Da li je i na koji nacin moguce dobiti saglasnost za ovo putovanje? Da li dva svedoka mogu da potvrde da je otac saglasan i da samo majka uz tu izjavu popuni saglasnost?
  Hvala

 28. Postovani,
  muz mi je derasirani radnik u nemackoj, i isla bih kod njega u posetu u Nemackoj sa 2 deteta ( 3 god i 9 mesecu).Deca imaju biometrijske pasose, prezimena su nam ista.Da li mi je potrebna saglasnos muza?

 29. Postovani otac mi je u inostranstvu imam saglasnost majke za odlazak na ekskurziju. Da li ce mi praviti problem na granici zbog toga ?

  Molim vas da brzo odgovorite
  Posto za 2 dana idem na ekskurziju !!!

 30. Postovani idem na ekskurziju u inostranstvo imam saglasnost majke ali otac mi je u inostranstvu sluzbeno i ne moze da mi izvadi saglasnost, da li je to neki problem ?

  Hitnoo

 31. dobar dan ja sam sa decom u ch. imam starateljstvo i deca su ovde u skoli. potrebna mi je za decu posto dobijaju drzavljanstvo izjava majke da se slaze da deca zive samnom u inostranstvu. ta izjava overava se u sudu. da li moze neko da mi objasni kako izgleda? izjava ili saglasnost. hvala

 32. Poštovani,
  Moje dete, koje je napunilo 17 godona, treba da putuje sa srpskim pasošem za Nemačku.
  Zemlju će napustiti sa roditeljem, ali iz Temišvara-Rmunije pututje sam avionom za Nemačku.
  Da li mu je potrebno nešto od dokumentacije_?
  Unapred hvala

 33. postovani..ja sam samohrana majka i zanima me ako otac deteta nece da da saglasnost za prelazak granice(ja imam strateljstvo za cerku) i drugo dete imam snjim vanbracno (9meseci ima) on nezivi snama,kome da se obratim za saglasnost??? putovala bi u hrvatsku… molim vas za sto pre odgovor..hvala unapred.

 34. Postovani
  Imam jedno pitanje mnogo bi mi znacio odgovor. Suprug i ja smo u braku imamo dete maloletno i svi imamo isto prezime. Dete ima biometrijski pasos i ja zelim sa njom da putujem u inostranstvo na odmor. Problem je sto je suprug u zatvoru i sto ne znam kako da dobijem saglasnost od njega u ovom slucaju? Inace on i nije nas drzavljanin. Molim vas za odgovor. Hvala

 35. Postovani, zanima me da li sud moze da da ovlascenje za putovanje sa detetom i koliko dugo traje taj proces? Starateljstvo je pripalo meni, ali bivsi suprug ne zeli da mi da saglasnost za putovanje. Molim Vas sto pre za odgovor. Unapred zahvalna

 36. Postovani,

  treba da puutjem u Ameriku sa detetom koje ima 6 godina, a ja sam apsolutni staratelj.
  Da li treba da prevedem razvod gde pise da sam apsolutni staratelj ili ipak treba od bivseg supruga da uzmem ovlascenje da dete moze putovati sa mnom i prevod tog dokumneta kod ovlascenog prevodioca?

  pozz

 37. Postovani,

  Moj muz je drzavljanin Srbije, dijete i ja smo drzavljani BiH, on zivi u Beogradu, mi u Bosni, da li je neophodno da svaki put kad mi odlazimo kod njega u Srbiju imamo i njegovu potvrdu da dijete moze da putuje sa mnom. Idemo preko bosanske, hrvatske i srpske granice.

 38. postovani,jel mogu preci granicu sa maloletnom decom(2 dece) za koja imam presudu da su meni dodeljena na samostalno vrsenje roditeljskog prava,naprimer u hrvatsku. il treba saglasnost i drugog roditelja?

 39. Pozdrav,imam 17 godina za 10ak dana bih zeleo da putujem u Zagreb koda devojke (iz Beograda sam).Da li mi je potrebna saglasnost I da li uz saglasnost mogu sam da putujem ili moram da imam nekog punoletnog pored sebe?
  Hvala unapred. 🙂

 40. Postovana/i,

  Vodim 14-ogodisnjeg brata u Italiju na par dana. Da li je potrebna saglasnost roditelja i da li ju je potrabno i prevesti na engleski/italijanski? Takodje, da li je potrebno dostaviti umrlicu majke ukoliko je potrebna saglasnost oba roditelja?

  hvala najlepse

 41. postovani….zanima me jos nesto,,samohrana majka sam i imam starateljstvo za cerku i sina,a treba da putujem. jel mogu da predjem granicu za hrvatsku sa decom i imam presudu da su meni dodeljena,a pitanje glasi jel moze bivsi da me prijavi i tuzi sto sam presla granicu sa decom bez njegove saglasnosti..? molim vas sto pre mi odgovorite hitno mi je,,hvala.

 42. Poštovani,

  Da li sam obavezan da dam saglasnost supruzi da vodi naše dete od 5 godina u Mađarsku na pola dana? Dakle, ulaze i izlaze isti dan iz Mađarske. Nismo razvedeni, samo nisam u mogućnosti taj dan da idem sa njima.

  Hvala unapred na odgovoru.

  Srdačan pozdrav.

 43. Dobar dan! Imam dete koje je bilo rodjeno u vanbracnoj zajednice sa drzavljaninom Srbije. Htela bih da povedem dete u Rusiju jer mi otac tesko bolestan (ja sam drzavljanka Ruske Federacije). Da li treba mi saglasnost oca deteta?

 44. Poštovani, moj sin koji ima 15 godina i ide u gimnaziju želi da za vreme letnjeg raspusta putuje u SAD kod prijatelja. Da li je moguće da putuje sam, bez pratnje, ukoliko dobije saglasnost samo majke, pošto se ja ne slažem sa tim jer mislim da je premlad za takav put?
  Da li je uopšte moguće da dobije američku vizu?
  Hvala unapred na odgovoru.

 45. Postovani

  Zivim u Austriji i nedavno smo se razveli sa suprugom sporazumno i podelili starateljstvo. Tada smo svi bili Srpski drzavljani,a sada je samo ona dobila austrijsko drzavljanstvo.Trazi da je opunomocim da odjavi i dete iz Srbije da bi uzela ,cime se ja ne slazem.Sada me tuzi na sudu i vrse pritisak da joj to potpisem.Gde da se obratim? I ima li poente boriti se protiv ovoga ?

  • ….Izvinjavam se ! Trazi da je opunomocim u austriji ,da bi mogla da odjavi dete iz Srbije. Na sudu su na njenu stranu i mislim da ce sve uraditi da bude po njenom.Ako nastavim da se odupirem ,mislim da ce mi oduzeti pravo na starateljstvo.

 46. Imam nepunih 17. godina. , svoju licnu kartu i pasos. Zanima me da li bi mogla da predjem granicu Crne Gore ili avionom tamo do Podgorice, bez saglasnosti rodjitelja? Negde pise da moze jer sam stariji maloletnik i imam svoju licnu, negde pise da ne moze. Pa me zanima sta je ispravno, da me ne bi vracali.

 47. postovani, saljemo cerku od 11 g u maju u CG sa bakom i dekom koji imaju kucu u cg., dacemo saglasnost saglasnost (oba roditelja).. Vraca se pa opet ide sa njima u avgustu. Da li moze jedno ovlascenje za oba puta?
  Iz CG se vraca sama avionom u avgustu. Da li treba da mi kao roditelji damo i saglasnost baki i deki da je mogu poslati samu avionom?

  Hvala

 48. Poštovani,
  suprug je potpisao saglasnost u januaru mesecu da mogu da vodim dete na more u Grčku. Tu saglasnost još nisam overila, jer idemo tek u junu. Da li ću imati nekih problema imajući u vidu da je datum potpisivanja saglasnosti i datum overe različit? Koliko Važi vremenski overena saglasnost?
  Hvala mnogo!

 49. Pozdrav,imam 15 godina i zeleo bih ici u Sisak kod mojih prijatelja za nekih nedelju dana.Da li mi je potrebna saglasnost i da li uz saglasnost mogu sam da putujem ili moram ici sa punoletnim licem?Molim vas da mi sto pre brzo odgovorite! 🙂

 50. Postovani hitno mi treba infrmacija…. muz ide na obuku za posao odinu dana u Hrvatsku a ja bih zelela za to vreme da idem sa dvoje dece u Crnu Goru pa u Hrvatsku…. na koliko dugo moze da se dobije saglasnost…da li mora vise puta da se vadi ili jednom za tih godinu dana.
  Hvala

 51. Da li roditelji mogu da potpisu saglasnost da dete samostalno predje granicu? Bez 3. osobe. Ako je odgovor ne da li znate na koga se moze navesti saglasnost?

 52. Visitor
  Molim Vas da mi pomognete
  . Zivim sa Detetom(12)godina ima decak i njegov otac je Ozenjen i zivi u Nemackoj. Ovog leta dete zeli da ga poseti na 2 meseca i ja moram da napisem Babi koja ce ga voditi potvrdu o saglasnosti o putovanju. Za ima me da li je i on duzan da posalje potvrdu iz inostranstva da mu dete putuje, s obzirom da mu pravo nije uskraceno ali sam ja staratelj. Ne bih volela da ih vrate sa granice a nisam sigurna da li detetu treba Oba potpisa Jer Ipak kod oca i putuje ali opet Baba je trece lice. Unapred hvala

 53. Postovani
  Odlazim na rad u Nemacku na 9 meseci.Ne znam da li cu dolaziti.Potrebno je da da m supruzi ovlascenja za 3 dece koji su malololetni i bave se muzikom tako da putuju van granice .Tacno vreme i datume njihovih putovanja se ne zna.kakp to da izvedem i da li moze na jednom obrascu i sa nekim duzim vremenskim periodom.
  HVALA

 54. Imam 17 godina i htela bi na leto da putujem BiH sama,imam ličnu i pasoš, da li mi treba saglasnost od oba roditelja? I da li ću moći da pređem granicu pošto nemam nikog punoletnog da ide sa mnom?

 55. Postovani. ..molim odgovor
  Razvedeni..starateljstvo jednicko ..majka i deca Maloletna imaju hrvatske pasose isto prezime i istu adresu u pasosu. ..dali punomoc od oca dece koja glasi da je saglastan da ist deca van zemlje da zive Sa Majkom i da se skoluju dali tu saglasnost otac nekad moze da ponisti ..kako i Sta se tada desava ..HVALA unapred

 56. Postovani,
  Da li bi bili ljubazni da navedete na osnovu kog zakona ili zakonske odredbe clan/datum…. je potrebno odobrenje roditeja za putovanje dece u i nostranstvo?

  Hvala

   • Zdravo interesuje me razveden sam i dete je kod majke dodjeljeno naravno dete ne prica samnom zato sto mu brane ima 16g i cuo sam da ga je majka odvela za nemacku sta ja sad da radim socijalne radnice ovde kod nas nemaju pojma ili se prave da neznaju valjda im je tako lakse da nista ne rade a da platu primaju

 57. Postovani, da li mozda znate: Dete se nalazi u Nemackoj sa majkom, otac je u Srbiji (rastavljeni, i dalje u braku), da li je moguce da se dete vrati sa dedom u Srbiju bez saglasnosti? Dete ima madjarski pasos a deda srpski. Hvala unapred!

 58. Postovani,

  Molim Vas za informaciju da li mi je potrebna saglasnost drugog roditelja,odnosno oca moje cerkice koja ima 8 godina da bih je izvela iz zemlje?Inace sam samostalni staratelj po sudskoj presudi i pri vadjenju pasosa nam on nije trebao ,samo ta presuda.Problem je jer se on preselio u Ameriku ,pa ne zna niko kako bi i da je potrebno on mogao da nam obezbedi saglasnost.Hvala unapred!Ena i Mila 🙂

 59. Postovani,

  Nameravam da posaljem maloletno dete u Italiju u pratnji porodicnih prijatelja.
  Da li mogu osim notara jos negde da pribavim dokument i gde?
  Ako dam saglasnost overenu kod notara, moram li prevesti na italijanski jezik?

  Hvala, pozdrav,

  Boban

 60. Imam jedno pitanje,molim vas sto pre da mi odgovorite.Putujem samostalno za Cirih,imam 16 godina,rekli su mi da u saglasnost naglasim sa kojom firmom putujem,ali ja putujem autobusom kada idem,a avionom kada se vracam.Zanima me da li mogu da se vratim sa saglasnoscu sa kojom odem?

 61. Nameravam da posaljem maloletno dete u Italiju u pratnji porodicnih prijatelja.
  Da li mogu osim notara jos negde da pribavim dokument i gde?
  Ako dam saglasnost overenu kod notara, moram li prevesti na italijanski jezik?

  Hvala, pozdrav,

  Boban

 62. Trebam da idem sa sestrom preko granice.Roditelji ne mogu da se usklade.Da li moze da se izvadi saglasnost sa obrascem za njega koji sam skinuo preko interneta.Hvala unapred.

 63. Postovani,
  supruga namerava da sa nasom dvomesecnom bebom, uz moju saglasnost, otputuje u Letoniju. Kako direktna avio linija Beograd-Riga ne postoji, u odlasku ce imati jedno sletanje u Becu. Za prelazak granice na aerodromu Nikola Tesla znamo da nam treba moja pisana saglasnost overena kod notara. Ono sto nas zanima je:

  1) Da li nam treba ta ista saglasnost prevedena na nemacki jezik ukoliko od supruge budu tako nesto trazili na beckom aerodromu? Predpostavljamo da dokument na srpskom jeziku u Austriji ne bi mnogo znacio.

  2) U povratku (preko Berlina) predpostavljamo da ne bi trebalo da bude neke kontrole sto se ovoga tice jer cemo se svi zajedno vracati porodicno (oba roditelja sa bebom) pa onda zbog toga necemo biti pitani za neku saglasnost. Da li sam u pravu?

  Napominjem da je majka strana drzavljanka iz Republike Letonije koja zivi i radi legalno u Srbiji, odnosno ima izdatu boravisnu i radnu dozvolu, ima u Beogradu otvoreno preduzece na svoje ime i udata je za srpskog drzavljanina.

 64. Postovgani

  Zivimo u Francuskoj i svi imamo i francuske i srpske pasose.Nasa cerka ima 12 godina i vodim je krajem juna, cim pocne raspust u Francuskoj,za Srbiju. Ja se vracam a dete ostaje tamo kod moje sestre u Beogradu.Moja sestra bi vodila nasu cerku u Grcku na more od 1 do 15.avgusta.Mi dolazimo u Srbiju tek 5 avgusta i nikako ne mozemo da budemo zajedno tamo ranije da joj kod notara odradimo saglasnost.Da li je uopste potrebna ta saglasnost ako bi dete putovalo u Grcku sa francuskim pasosem sa mojom sestrom.Napominjem da dete ima i srpski pasos.Unapred vam se zahvaljujem na odgovoru.
  Pozdrav

 65. Postovanje,
  Molim za odgovor,htela bih sa cerkicom putovati u BIH,inace zivela sam sa njenim ocem u vanbracnoj zajednici 7 god.rastali se pre 3meseca,on otisao za Alzir i ne javlja se,pa me interesuje da li je meni potrebna saglasnost posto nemamo isto prezime ja i cerkica?

  Hvala unapred.

 66. Poštovani,

  Moja dva sina treba da putuju sa sportom u Grčku. Saglasnost za izlazak iz zemlje može dati supruga, a ja sam na službenom putu u Norveškoj i nisam u mogućnosti. Ambsada Srbije mi je prilično daleko. Mogu li deca izaći iz zemlje samo sa saglasnosti supruge?

 67. Dete koje ima 17 god.treba da putuje u Crnu Goru sa rodjacima ,zanima me da li osim saglasnosti roditelja treba da ima i neki licni dokument licnu ,pasos posto za sada nema ni jedno nidrugo .Veliko hvala unapred

 68. Poštovani,
  maloletno dete, 16 godina, treba da putuje kod tetke u Sloveniju.Iz Slovenije putovaće, u društvu tetke, u Italiju i Austriju. Molim za odgovor da li je dovoljna saglasnost oba roditelja za samostalno putovanje u Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Italiju.Da li je potrebno da se navedu sve zemlje kroz koje će dete proći.
  Hvala.

 69. Postovani,

  Dete ima 13 godina. Treba samo stalno da putuje avionom kod rodjaka. Ja sam razvedena, imam samostalno starateljstvo nad njom (100%). Njen otac nema starateljstvo.
  Da li joj je potreba neka vrsta saglasnosti da samostalno putuje? I ako da, kakva?
  Hvala.

 70. Postovanje!Molim za odgovor,hteo bih da putujem sa cerkicom koja ima 7 godina,ima srpski pasos i moje prezime,trenutno joj majka(bivsa nevencana supruga u inostranstvu)ne mogu nikako da dodjem do njenog kontakta,dali je potrebna njena saglasnost

 71. Imam 15 godina ,i moja devojka je skoro zavrsila u bolnici veoma je kriticno. Moji roditelji mi ne daju da je vidim i ako je smrtni slucaj,sad je pitanje da li bi ja mogao da predjem nekako granicu bez saglasnosti,znam da je zaista apsurdno pitanje ali vezano je za zivot i smrt.Moram da budem pored nje. Ako mozete usput da mi objasnite sta mi SVE tacno treba za put. Hvala vam unapred !

 72. pozdrav zanima me klinac ima psaos svoj ima 12 god putovao je preko sada treba ici za crnu goru sa bakom i dekom medjutim oko saglasnosti on zivi sa majkom razvedeni sa ocem nisu u kontaktu nikakvom kontaktu vise god kada je maka vadila pasos uzela je nesto iz socijalnog dali joj i sada treba nesto i socijalnog za saglasnost

 73. Poštovani, po rešenju o privremenoj meri dete mi je dodeljeno na samostalno vršenje rod.prava a razvod je još u toku. Da li mi za letovanje sa detetom od 6 god. u Crnoj Gori treba overena pisana saglasnost oca. Hvala unapred!

 74. Ja imam 17 godina I trebam sam da putujem.u Crnu Goru imam pasos,a I saglasnost trebam da izvadim,a moje je pitanje da li sa pasosem I saglasnosti oba roditelja mogu sam preci granicu?Hvala…

 75. Koliko vazi punomocje koje sam ja dao mojoj supruzi za dvoje dece prema crnoj gori, bosni i hercegovini, makedoniji.

  P:S.
  U braku smo

  S postovanjem

 76. Pozdrav, imam nepunih 17 godina, zelim da putujem u Crnu goru na more sa punoletnim pratiocem ali problem je u tome sto mi je majka u Nemackoj, vraca se svakih mesec dana, otac je u Srbiji, imam licnu kartu ali ne i pasos, treba da putujem na more 12 jula, a majka stize 13, da li mogu da predjem granicu sa licnom kartom i sa saglasnoscu samo 1 roditelja jer majka nije u mogucnosti a roditelji mi nisu razvedeni, Hvala.

 77. Ja moram da pitam neobicno pitanje. Moja bivsa supruga hoce da vodi maloletnog sina u Crnu Goru bez ikakvog dogoveora. I ako ne postoji dogovor ja joj nudim saglasnost da putuje sa njom. Sta ce se desiti na granici sa Bosnom odnosno Crnom Gorom?

 78. Ja moram da pitam neobicno pitanje. Moja bivsa supruga hoce da vodi maloletnog sina u Crnu Goru bez ikakvog dogveora. I ako ne postoji dogovor ja joj nudim saglasnost da putuje sa njom. Ona odbija da uzme saglasnost Sta ce se desiti na granici sa Bosnom odnosno Crnom Gorom?

 79. dete od 16 meseci je u srbiju.i za dve nedelje treba da ga dovede moja sestra u francusku.inace i ja i muz smo u francusku, da li je obavzeno da se overi saglasnost ili je dovoljno da ja i muz popunimo i posaljem sestri da ima za put? ili da li moze moja sestra da overi u policij u Paracin?

 80. Moja cerka ima 15 godina i zeli da putuje sa drugaricom vrsnjakinjom kod njene mame u Nemacku, da li je dovoljna saglasnost oba roditelja?

 81. Pozdrav ,ako moze brz odgovor za par dana putujemo na more.
  Ovako ja i muz imamo dete 4 god.
  Zivimo zajedno vencani, na istoj smo adresi.
  Dete nosi ocevo prezime a ja koje devojacko i dodato njegovo, tj zadrzala sam moje i uzela njegovo.da li moram da imam tu saglasnost.posto sam procitala negde sa ako smo na istoj adresi a prelazi se sa jednim roditeljem da ne mora.U maju smo isto isli zajedno na more.ovaj put ja sa njom i mojim ocem i sestrama.hvala puno

 82. Poštovani,
  Molila bih Vas na pomoći, ja kao majka putovala bi u inostranstvo u Sloveniju kod supruga sa kojim sam u braku, samnom bi isao i sin 4 godine, preko R Hrvatske. I dete i ja imamo biometrijski pasoš. Nemam saglasnost od supruga ali mi putujemo kod njega. Da li cu imati problema na granicnom prelazu, da li mi je potrebna saglasost od supruga? Postoje neke informacije da R Hrvatska ne trazi saglasnost drugog roditelja od 2015 ako su u braku i ako im je isto prezime, ne znam da li je to tačno.. i da li u R Sloveniji traze papir? Hvala unapred.

  Pozdrav.

 83. Poštovani! Povela bih na more u Crnu Goru ,sina moga rođenog brata,koji ima 14 godina i živi u Hrvatskoj.Dete ima hrvatski i srpski pasoš.
  Kakvu saglasnost trebaju dati roditelji za njegovo putovanje.Ja imam srpski pasoš.Letovanje sam dobila na poklon pa Vas molim brz odgovor

  • postovanje,htela bih da vodim cerkicu na odmor u cg,medjutim posto sam razvedena,dete je povereno meni,i znam da mi treba saglasnost bivseg supruga.posto uvek pravi probleme za taj dokument da li postoji mogucnost prelaska granice preko socijalne sluzbe i slicno?detetu je potrebno more iz zdravstvenih razloga,a on iz inata moze da se izivljava godinama

 84. Brat i ja imamo nepunih 17 god..imamo hrvatske pasose…zivimo u Srbiji a isli bi u posetu kod oca u Nemacku…Da li je potrebna saglasnost oba roditelja..?molim vas da mi neko odgovori..

 85. Postovani, moj suprug radi na brodu i za par nedelja ce doci do Kotora, pa bih sa cerkicom isla u Crnu Goru da ga posetimo. Da li nam je u tom slucaju neophodna njegova saglasnost i kako bismo je nabavili posto on nije tu? Unapred hvala na odgovoru!

 86. Postovani. Imam jedno pitanje za Vas. Dakle imam mladjeg brata koji ima 11 godina, i majka je ostavila punomoc na meni ( njegovoj sestri) da putuje sa mnom u inostranstvo (Hrvatsku), medjutim izbila mi je poslovna ponuda tako da necu moci da putujem, da li ja sada kada imam punomoc mogu da prebacim na moju baku? Da bi mogao sa njom da predje granicu. (Mama nije u Srbiji, radi u Nemackoj, ona je jedini staratelj) Hvala unapred

 87. Poštovani,
  maloletno dete, treba da putuje zajedno sa tetkom u Austriju, dok bi se u povratku vratilo samo autobusom. Da li je u tom slučaju dovoljna samo jedna saglasnost za napuštanje zemlje ili je potrebno nešto i prilikom povratka.
  Hvala.

 88. Postovani. Sin moga brata od tetke je boravio kod nas (CH) dosao je avionom sa babom (uz saglasnast roditelja da sme da putuje sa njom). Sad bi/mora da se vrati avionom – sam, roditelji ga cekaju na aerodrumu. Decak ima 14 god. Problem?

 89. Postovani,
  Interesuje me da li obrazac saglasnost roditelja za prelazak granice mozemo sami da napisemo u slobodnoj formi i navedemo oba deteta u sagnasnosti kako bi kod notara overili jednu saglasnost?

 90. Poštovani,
  Imam ćerku od 16 godina(uskoro 17) koja treba da putuje u Hrvatsku, sama, za par dana. Taj put je iskrsao, a s obzirom na to da je moj suprug trenutno na službenom putu u inostranstvu i ne postoje nikakve šanse da on pismeno pošalje potpisan formular za saglasnost, ona će ići bez saglasnosti. Da li mislite da je moguće da u najboljem redu pređe granicu? (Inače smo oboje obavešteni o putu i svojevoljno je puštamo) Hvala.

 91. postovani
  imam vise pitanja, ja zivim u Velikoj Britaniji. posedujem EU pasos i dvojno drzavljanstvo. od nedavno sam razvedena i starateljstvo je pripalo ocu sa tim da moraju da dolaze kod mene na raspustima dok se ne priviknu na ovaj zivot i tada ako su spremni mogu da dobijem starateljstvo nad njima, e sad moje pitanje je da li je moj bivsi muz u mogucnosti da im bez mog prisustva napravi vizu (spajanje porodice,poslala bih svu papirologiju koja mu je potrebna za to)? mislim ovo da uradim da ne bih morala da placam za vizu koja je preskupa, i da li meni treba saglasnost njegova iako imamo isto prezime u dokumentima? i da li istu moram da prevedem na engleski jezik?
  molim vas za hitan odgovor jer se blizi putovanje a ja nisam u mogucnosti da prisustvujem za izdavanje vize i td.

  Pozdrav

 92. Postovani, nadam se da mozete da mi pomognete. Treba krajem godine da putujem sa detetom od 3 godine u Švedsku, muz je u inostranstvu, nikako ne moze da da saglasnost. Pasos je izdat dok je on bio tu, tada je i data saglasnost da dete moze da putuje, ako se ne varam. U braku smo, imamo isto prezime, istu adresu. Da li bih smela da krenem na put? Unapred hvala!

   • Neizmerno hvala! Jako sam se uplasila kada sam shvatila da su karte rezervisane, a da nemam taj dokument. Ne bi skodilo da ponesem izvod iz knjige vencanih i potvrdu iz suda da nismo u brakorazvodnom postupku? Uostalom, najvaznije od svega je pitanje: da li imaju pravo da me vrate sa granice ili samo mogu da provere tako sto ce da pozovu mog supruga?

 93. Postovani, trebao bih da putujem u Nemacku sledece nedelje, otac mi je tamo a majka ovde. Maloletan sam i imam 16 godina, Prvo bih pitao da li maloletan mogu da predjem granicu iako imam oba ovlascenja. A drugo pitanje je, posto mi je majka ovde,a otac tamo, sta treba da se navede u njenom ovlascenje a sta u njegovom. Hvala unapred 🙂

 94. Postovani,
  pocetkom marta najbolja drugarica (17) planira da dodje za Nemacku kod mene u posetu na nedelju dana. Ima srpski pasos pa me interesuje da li bi na granici bilo ikakvih problema i da li treba da dobije saglasnost od oba roditelja ili je jedan dovoljan? I kako najlakse da dodje do tog formulara za saglasnost.
  Hvala unapred!

 95. Postovani,
  da li je za dete od 6 god. koje putuje turisticki u Bugarsku sa jednim roditeljem, potrebno da saglasnost drugog roditelja bude overana u konzulatu Bugarske?
  Unapred hvala

 96. Poštovani,
  Interesuje me da li mi treba pismena saglasnost supruga iz Engleske za putovanje u istoj zemlji? Naime on tamo živi i sada treba i mi da idemo ali ja nemam njegovu saglasnost pa me zanima da li mi treba pošto on nije u zemlji.
  Hvala na odgovoru.

 97. Zanima me da li mogu preci granicu bez saglasnosti oca isla bi za Nemacku sa detetom od dve godine stim sto nisam vencana sa suprugom a dete se vodi na oca molim vas odgovorite mi jer mi je jako bitno..hvala

 98. Dragi,imam jedno pitanje.Naime samohrani sam roditelj decaku od 8 godina,planiramo ove godine na more.Danas smo saznali da bivsi muz i otac deteta nije u Srbiji i da se nece vratiti do zime,radi u Nemackoj.E sad kako da ja dobijem tu saglasnost,s tim da dete i ja nismo na istom prezimenu

 99. postovani,treba mi informacija ja sam razvedena od mog supruga a dete putuje u grcku sa trenerom igraju turnir.Problem je sto je moj bivsi suprug u zatvoru, pa me zanima kakva je onda procedura.

 100. Postovanje..interesuje me da li je potrebna punomoc za decu,3 i 6 godina za putovanje iz Srbije u Nemacku u posetu kod oca..majka ih vodi..svi imaju pasose… hvala unapred

 101. Poštovani,imam pitanje u vezi putovanja u CG , deca bi sama da idu na more, a sa njima ne ide niko stariji od 18 godina, da li je to moguce i ako jeste kako? Hvala unapred.

 102. Postovani,
  da li je za turisticko putovanje maloletnog deteta sa jednim od roditelja potrebna saglasnost drugogo roditelja za ulazak u R.Nemacku sa tranzitom iz Bugarske (avio let)? Ukoliko jeste, da li je dovoljno da saglasnost bude na srpskom jeziku i overena kod javnog beleznika ili je neophodno istu prevesti na nemacki jezik?
  Hvala unapred

 103. Poštovani,
  da li je potrebna saglasnost roditelja da deca od punih 17 i 18 godina samostalno pređu našu granicu, i prođu kroz Mađarsku, na putu do Beča. Deca poseduju biometrijske pasoše i samostalno su već putovala u Španiju 2017.godine.

 104. Trenutno sam u inostranstvu,na kratko.Mojoj supruzi ne daju saglasnost za putovanje deteta na more bez mog prisustva.Sta treba uraditi ?

 105. Postovani
  Dali je za putovanje maloljetnog djeteta u Tunis pored ovjerene saglasnosti oba roditelja neophodan i prevod iste i na koji jezik se radi prevod?
  Unaprijed zahvalna

 106. MORAJ PRITI:

  Pozdrav svima Moje ime je Sara, hoću da vam zahvalim velikom dr Ogundeleu što mi je vratio moju sreću, vidio sam njegov kontakt na internetu još jedna dama koju je on ranije pomogao. Ne znam kako da izrazim ono što je učinio za mene jer je učinio više od VELIKA za mene, jer mi je vratio ljubavnika ne samo moj ljubavnik, već sada moj muž nakon što je raskinuo sa mnom već 6 godina. Stvarno cenim veliku pomoć koju mi ​​je dodelio i mislim da sam najsrećnija žena ovde na zemlji. Sretan sam što sam opet vratio mog čovjeka, sve što je učinio za mene bio je samo za 24 sata kakav je snažan čovjek, on je vratio mog muža koji je otišao 6 godina za samo 24 sata, zahvaljujem gospodine. Složio sam se s njim da delim svoj dobar rad na internetu, pa čak i na radio stanici. Ako želite da se zahvalite Dr Ogundele za mene ili vam je potrebna njegova pomoć, Dr Ogundele ima moć da reši bilo koji problem, možete ljubazno doći preko e-maila: [email protected]. Za WhatsApp i Viber Chat: +27638836445.

 107. moj unuk ima 13 godina zivi 7 godina u nemackoj kod oca koji ima jedini roditeljsko pravo pitanje je moj unuk zeli na raspust da dodje u srbiju iz nemacke bez pratnje oca koji je nosilac roditeljskog prava i koji je sprecen da doputuje sluzbeno odnosno radi u nemackoj takodje punih 7 godina, kako moj unuk moze da doputuje za srbiju da vidi svoju majku za vreme zimskog raspustamoze li ga dovesti trece punoletno lice i sta je njemu potrebno od saglasnosti

 108. Zanima me koliko vazi saglasnost roditelja. Imam sagalsnod od 2018 god al nismo prelazili granici sa tim trebali smo da idmeo u Srbiju al nismo. Pa.me.zanima.dal vazi sad u 2019 god

 109. Postovani jedno pitanje ja i dete imamo nemacki pasos ,nemacki drzavljani muz mi je iz srbije trenutno zivi ovde ,vodio bi dete na odmor u srbiju …mi smo razdvojeni ali ne i pismeno razvedeni .dali treba moja saglasnost na aerodromu da prevede dete u srbiju .?i dali je dovoljno pismeno moj potpis na dokumentu ako treba ?

 110. Poštovani,

  Da li je neophodna saglasnost za prelazak Makedonske i Grčke granice za bebu?
  Putujemo svo troje s tim što beba i suprug imaju isto prezime a ja svoje nisam promenila u pasošu, ostalo je devojačko prezime.

 111. Pozdrav!
  -Zelela bih da Vas pitam da li mi je potrebna saglasnost roditelja za put u Crnu Goru, jer putujem sa drugaricom. U novembru bih napunila 18 godina. Volela bih da izbegnem sve neugodne situacije na granici, molim Vas za sto brzi odgovor. Hvala unapred.

 112. Moj muz je u italiji razveli smo se uplatila sam prbi deo oko 2500din on nije svoju taksu isto se placa. Nemam presudu da sam samohrana majka. Da li mogu da vodim decu u crnu goru sa drugaricom na 5 dana bez sahlasnosti ?

 113. Postovani posto sam u svadji sa suprugom zivimo u Nemackoj vise od godini dana. Ona sada zeli da odvede dete os mene i da mi nikad ne dopusti da ga vidim. Ineresujeme na koji nacin mogu to da sprecim? Pomozite mi ocajan sam. Dete je rodjeno ovde u nemackoj pre sedam meseci i ja ne bih voleo da dete odrasta bez jednog roditelja. Hvala vam unapred

 114. Postovani
  Mi iz Nemacke putujemo za Srbiju 19.06. 2020. Suprug, Beba i ja. Suprug se vraca za Nemacku 03.07., a beba i ja ostajemo u Srbiji do 03.08. Da li nam trba saglasnost oca, supruga za Bebu da bi se nas dve vratile za Nemacku?
  Hvala Vam unapred

 115. Postovani,
  Otac bebe od 6 meseci i ja nismo vencani.
  Beba ima ocevo prezime
  Da li nam je neophodna saglasnost ako prelazim granicu, narocito sto beba i ja imamo razlicito prezime?
  Hvala Vam unapred

 116. Poštovani,
  Imam 17 godina.
  Trebalo bi da uskoro putujem u Nemačku sama.Da li mi je potrebna saglasnost jednog ili oba roditelja s obzirom da imam 17 godina?

 117. Postovani, imam resenje da sam samostalni staratelj deteta. Otac je u pritvoru ne znam gde!?Trebalo bi da putujemo u Grcku kome da se obratim za saglasnost.

 118. Pozdrav moj momsk je bio u braku razveo se prosle godine ima sina 4 godine staratelj dijeteta je on dobio je na sudu ali na sudu su rekli da pasos i izvod dijeteta nemoze beznje a ona nece da potpise sta mozemo uraditi po tom pitanju pozdrav Sabina

 119. Postovanje
  Zanima me vodila bih devojcici uzrasta 5god.u Crnoj gori na primorju na letovanje,treba mi saglasnost bivseg supruga.Koliko dugo vazi saglasnost tj.jel moze saglasnost biti overena kod notara u aprilu,za period druga polovina juna?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime