ANTIĆ: GAS POJEFTINIO ZA OKO 1.000 DINARA MESEČNO

0

U Srbiji će pred početak zimske sezone doći do još jednog pojeftinjenja gasa, najavio je sinoć ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić .

On je podsetio da je ovih dana došlo do značajnog pojeftinjenja gasa od 10,5 do 11,3 odsto, zavisno od kategorije potrošača.

To za prošečnog potrošača koji se greje na gas znači uštedu od 700 dinara mesečno, rekao je Antić za TV Pink i dodao da je do pojeftinjenja došlo, kada su se sagledali svi troškovi koji su deo formule po kojoj se obračunava cena gasa u Srbiji.

Ministar je dodao da očekuje da će uz sva pojeftinjenja koja će usledeti do kraja ove godine, potrošači imati račun manji za oko 1.000 dinara.

Antić je poručio da će Srbija uvek i u svakom scenariju imati sigurno snabdevanje energentima, jer imamo čvrste ugovore o snabdevanju i da građani zbog toga ne treba da brinu.

On je ukazao da se vodi i više razgovora kako bismo obezedili dodatne i alternativne pravce snabdevanja energentima u kratkoročnom i srednjoročnom periodu i da je dosta projekata koje analiziramo.

Prethodni tekstVIVA VOX NA TRGU U SVILAJNCU
Sledeći tekstSAGLASNOST RODITELJA ZA PUTOVANJE DECE U INOSTRANSTVO OD 380 DO 760 DIN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime