ULICA RADMILU BOGDANOVIĆU

0

Danas je u Jagodini održana komemorativna sednica povodom smrti nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova i visokog funkcionera SPS -a, Radmila Bogdanovića (80). Sednici su prisustvovali supruga pokojnog Bogdanovića sa rodbinom, prijatelji kao i odbornici SG Jagodina.

1-Otišao je veliki političar, verovatno i najbolji koga sam ikada poznavao. Ali Radmilo Bogdanović nikada neće otići u zaborav. Predložiću da jedna jagodinska ulica nosi njegovo ime. Zvao sam ga ,,čika Radmilo“ posebno na početku moje karijere. Tražio sam od njega savete jer je bio iskusniji političar. Dešavalo se da i Radmilo mene pozove a sećam se da smo jednom sedeli zajedno kada je čitao neku moju izjavu u novinama. Tada mi je rekao ,,Čitao sam tvoju izjavu u novinama, zemljače…a ja sam mu odgovorio ,,Čika Radmilo, ja uvek kažem ono što mislim…onda mi je Radmilo rekao ,,Zemljače, trebalo bi nekada i da misliš šta ćeš da kažeš.“ Zapamtio sam to, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina i narodni poslanik, Dragan Marković Palma.

 

 

 

3Bogdanović je rođen u Končarevu 7. oktobra 1934. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu. Potom je završio i Učiteljsku školu. Kasnije je vanredno studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U svojoj karijeri bio je načelnik SUP-a Svetozarevo, predsednik SO Svetozarevo, a 1988. godine postaje ministar policije SFRJ.

Prethodni tekstTABLOIDNA SRBIJA:KRIVI SMO MI
Sledeći tekstMAGLOVITO I HLADNO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime