CELA SRBIJA U DUBOKOM MINUSU

0
Cenej, 31. januara 2014 - Velike kolicine snega pored puta Novi Sad - Srbobran. Snazna kosava sa orkanskm naletima i snezni nanosi otezali su saobracaj u Vojvodini gde su na pojedinim deonicama putnici zarobljeni u vozilima, na podrucju srednjeg Banata proglasena je vanredna situacija, a u otklanjanje problema pored Sektora MUP-a za vanrednje situacije ukljucila se i vojska. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

Na teritoriji cele Srbije na snazi je crveni meteoalarm zbog niske temperature.

Gotovo da danas ne postoji niti jedan deo zemlje u kojem nije zabeležena dvocifrena temperatura u minusu.

Najhladnije je jutros, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Sjenici, gde je u osam časova izmereno čak minus 27 stepeni.

Zatim sledi Leskovac sa minus 25, a ne zaostaje mnogo ni Kopaonik sa minus 24, te ni Kuršumlija sa minus 23.

U Somboru, Požegi je minus 22, a u Ćupriji minus 21, dok se prestonica Beograd jutros „probudio“ sa temperaturom od minus 14 stepeni.

Ništa bolja prognoza ni za naredne dane – U Srbiji će do srede biti veoma hladno, nastavljaju se ledeni dani sa jutarnjom temperaturom od -18 do -10 stepeni a lokalno i niže, u planinskim predelima i oko –25 stepeni.Najviša dnevna od -12 do -5 stepeni.

Ledeni talas u Srbiji izazvao je više problema na putevima, a u četiri opštine proglašeno je vanredno stanje.

Do srede veoma hladno – ledeni dani – u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem, zatim postepeni porast temperature.

I Meteos kaže – početkom iduće sedmice se nastavljaju ledeni dani uz neznatni porast temperature. U ponedeljak će padati sneg, a ledeni talas će potrajati do četvrtka uz povremene slabe snežne padavine. Tek od petka temperatura može preći u blagi plus.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime