Direktor škole pokrivao nastavnika dok je umesto da drži čas, išao da mitinguje za SNS? I direktor išao sa njim.

1

Prosvetna inspekcija ustanovila je niz nezakonitosti u još jednom spornom slučaju u Tehnološkoj školi u Paraćinu gde postoji sumnja da je direktor škole dozvolio nastavniku Vladanu Bogdanoviću da umesto da održi čas koji je upisao, zapravo prisustvuje protestu SNS u ovom gradu kada je ta stranka pokušala da ruši vlast.

Umesto da 12. aprila održi deci časove u školi u popodnevnoj smeni, Bogdanović je učestvovao na skupu SNS-a ispred zgrade opštine Paraćin i prisustvovao kasnijem „upadu naprednjaka“ u skupštinsku salu. Nastavnik je časove upisao kao da ih je održao.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je imenovani nastavnik po rasporedu tog dana trebalo da održi časove u popodnevnoj smeni i to četiri časa, u odeljenjima 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4.

U Knjigama evidencije o obrazovno – vaspitnom radu za odeljenja 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4 se vidi da je Vladan Bogdanović upisao sve časove kao održane – međutim na snimcima dostupnim javnosti vidi se da je u tim trenucima nastavnik „pobegao sa časova“ i učestvovao na političkom skupu naprednjaka.

Diplomirani pedagog fizičke kulture Bogdanović koji je u Tehnološkoj školi zaposlen na neodređeno vreme sa punom normom časova od 100 odsto, rekao je, kako stoji u zapisniku prosvetne inspekcije, da je tog dana imao „neke privatne obaveze“ i nije znao koliko će se zadržati.

Prosvetna isnpekcija uočila je niz nepravilnosti ali slučaj nije zaključila jer je direktor Tehnološke škole koji je i sam učestvovao na političkom skupu SNS čak i održao govor za medije, zvanično inspekciji rekao da je Bogdanović „zakasnio“ pa je na opštinskom veću SO Paraćin zatraženo da se ispita da li je direktor lažno svedočio u korist nastavnika u izjavi državnim organima.

Podsetimo, 12. aprila desio se prvi upad naprednjaka u zgradu opštine Paraćin kada su aktivisti SNS, što s posla, državnog ili privatnog, krenuli da zauzimaju zgradu a onda i nekoliko lica provela noć u skupštini posle čega su neke i iznosili jer su se žalili „da im je pao šećer“.

Tehnološka škola u Paraćinu s dugom tradicijom obrazovanja učenika, ovih dana je kompromitovana prvo slučajem nastavnika koji upisuje časove a zatim ih ne održava učenicima, a onda i otkrićem Budžetske inspekcije da je novac namenjen porodiljama uplaćivan na nepoznate račune.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime