Direktor škole pokrivao nastavnika dok je umesto da drži čas, išao da mitinguje za SNS? I direktor išao sa njim.

1

Prosvetna inspekcija ustanovila je niz nezakonitosti u još jednom spornom slučaju u Tehnološkoj školi u Paraćinu gde postoji sumnja da je direktor škole dozvolio nastavniku Vladanu Bogdanoviću da umesto da održi čas koji je upisao, zapravo prisustvuje protestu SNS u ovom gradu kada je ta stranka pokušala da ruši vlast.

Umesto da 12. aprila održi deci časove u školi u popodnevnoj smeni, Bogdanović je učestvovao na skupu SNS-a ispred zgrade opštine Paraćin i prisustvovao kasnijem „upadu naprednjaka“ u skupštinsku salu. Nastavnik je časove upisao kao da ih je održao.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je imenovani nastavnik po rasporedu tog dana trebalo da održi časove u popodnevnoj smeni i to četiri časa, u odeljenjima 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4.

U Knjigama evidencije o obrazovno – vaspitnom radu za odeljenja 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4 se vidi da je Vladan Bogdanović upisao sve časove kao održane – međutim na snimcima dostupnim javnosti vidi se da je u tim trenucima nastavnik „pobegao sa časova“ i učestvovao na političkom skupu naprednjaka.

Diplomirani pedagog fizičke kulture Bogdanović koji je u Tehnološkoj školi zaposlen na neodređeno vreme sa punom normom časova od 100 odsto, rekao je, kako stoji u zapisniku prosvetne inspekcije, da je tog dana imao „neke privatne obaveze“ i nije znao koliko će se zadržati.

Prosvetna isnpekcija uočila je niz nepravilnosti ali slučaj nije zaključila jer je direktor Tehnološke škole koji je i sam učestvovao na političkom skupu SNS čak i održao govor za medije, zvanično inspekciji rekao da je Bogdanović „zakasnio“ pa je na opštinskom veću SO Paraćin zatraženo da se ispita da li je direktor lažno svedočio u korist nastavnika u izjavi državnim organima.

Podsetimo, 12. aprila desio se prvi upad naprednjaka u zgradu opštine Paraćin kada su aktivisti SNS, što s posla, državnog ili privatnog, krenuli da zauzimaju zgradu a onda i nekoliko lica provela noć u skupštini posle čega su neke i iznosili jer su se žalili „da im je pao šećer“.

Tehnološka škola u Paraćinu s dugom tradicijom obrazovanja učenika, ovih dana je kompromitovana prvo slučajem nastavnika koji upisuje časove a zatim ih ne održava učenicima, a onda i otkrićem Budžetske inspekcije da je novac namenjen porodiljama uplaćivan na nepoznate račune.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstDo kraja jula akva park u Jagodini dobija OSMI bazen (VIDEO)
Sledeći tekstPALMA: I Vučić i Tadić su mi nudili da budem ministar, meni ne treba fotelja da bih radio za Srbiju

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime