TROJICA MLADIH JAGODINACA U „AVANTURI ZA CEO ŽIVOT“ – PODRŽIMO IH

0

Trojica mladih Jagodinaca, nekadašnjih gimnazijalaca, zaljubljenika u avanturu i putovanja Andreja Đorđević Andrejko (20), student druge godine Fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu, Jovan Đorđević Joca (20), student druge godine Prirodno-matematičkog Fakulteta u Novom sadu i Petar Petrović Pera (20), student druge godine Fakulteta bezbednosti u Beogradu, rešili su da se upuste u avanturu čiji je organizator „Red Bull“ a zadatak je neobičan i ni malo lak!

jagodinci scrash
Kada otvorite link, kliknite na zaokruženo polje

Red Bull Can You Make It je događaj u organizaciji „Red Bull GmbH kompanije“. Cilj ovog projekta jeste da okupi 165 studentskih timova iz više od 50 zemalja sveta koji će imati samo nedelju dana (od 12.-19. aprila) da pređu put od Berlina do Pariza menjajući limenke Red Bull-a za sve što im je potrebno tokom putovanja.

Kako biste glasali, potrebno je da uđete na ovaj link https://www.redbullcanyoumakeit.com/sr/applications/6407/ i pritisnete opciju „Свиђа ми се“ koja se nalazi ispod video snimka u donjem desnom uglu. Kako biste mogli da glasate potrebno je da budete ulogovani preko vašeg facebook profila.

jagodinci avantura 1
Jovan, Andreja i Petar

„Novac, mobilni telefon i slično, strogo su zabranjeni. Sve je osmišljeno kao igra snalažljivosti, strategije i avanture. Timovi studenata su imali zadatak da kroz jednominutni video predstave svoj tim I ubede glasače zašto su baš oni savršeni za ovu avanturu. Određeno je da iz Srbije idu dva tima koja žiri Red Bulla izabere kao najorginalnija i najzanimljivija iz grupe od 8 timova koji su dobili najveći broj glasova od 15.-25. februara koliko glasanje traje“ kaže Petar Petrović.

Sistem je osmišljen tako da probudi avanturistički duh u mladim ljudima, a ako budu odabrani, ovi momci imaće „avanturu za ceo život“.

„Družimo se jako dugo, mnogo toga smo prošli,već smo par puta putovali zajedno tako da sebe smatramo spremnim  i sposobnim za ovu avanturu. Izazov za nas je postizanje ravnoteže, uspešno izvršavanje svih obaveza koje se od nas očekuju na fakultetima i kod kuće a sa druge strane neodricanje od svih onih zadovoljstava koja čine da se osećate živim. Iazazov za nas je i izlazak iz nekog okvira u kojem se svi kreću, pokušaj da se uradi nešto posebno i drugačije, a mi izazove pokušavamo da pretvorimo u zadovoljstva i njihovim ostvarivanjem da ostavrimo neku ličnu satisfakciju“ kaže Andreja Đorđević Andrejko.jagodinci avantura 2

Sva trojica su kako objašnjava Joca Đorđević, nekadašnji đaci jagodinske Gimnazije. Andreja se aktivno bavi fotografijom, a ranije je trenirao plivanje i bio veoma uspešan u tome. Petar je trenirao atletiku dosta dugo a sada se bavi fitnesom i to mu dođe kao ventil a uvek voli da pogleda i neki film. Jovan je velikil jubitelj vina, kolača i kampovanja a sva trojica dele interesovanje za putovanja i sport.

A.Đ.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime