PREDSEDNIK OPŠTINE DESPOTOVAC: PAKETI ZA 8.MART NISU PONIŽAVAJUĆI

1

„Paketi koje smo delili ženama za 8.mart nisu ponižavajući, radi se o humanitarnoj organizaciji „Ljubi bližnjeg svog“ i tu ima dosta korisnih stvari za žene. Nije nam bila namera da uvredimo bilo koga već smo želili da žene dobiju korisne poklone. Izvinjavamo se damama ako nisu zadovoljne, popravićemo se sledeće godine. Pre su dobijale vaučer po 5.000 dinara ali nemamo novca sada da to radimo“ kaže predsednik opštine Despotovac, Nikola Nikolić (SNS).

8mart-3Juče su radnice opštine Despotovac, njih 40, za Dan žena dobile pakete za koje kažu da su ih ponizili i koje su odnele u Crveni krst.

„Dobile smo kutije koje su nevešto bile upakovane, a zapravo se radi o kutijama od cipela, a unutra su otvorene četkice za zube, otvorene paste za zube, sunđeri za sudove i nošene ženske gaće. Tu je bilo i uložaka i tampona, gumenih bombona, flomastera, igračaka Sneško Belić, Evandjelja, kapa, rukavica zimskih i šalova i varjača. Očigledno se radi o nekoj crkvenoj humanitarnoj pomoći. Mi ništa nismo tražile, a najmanje da budemo ponižene na ovaj način. Ako su već imali ideju da nam nešto poklone i jedan cvet je bio dovoljan ili da predsednik opštine popije kafu sa nama, da nas udostoji pažnje. Šokirane smo. Većina nas je odnela poklone u Crveni krst“ kaže jedna od radnica opštine.

Predsednik opštine Nikola Nikolić tvrdi da paketi nisu ponižavajući i da je namera bila dobra.

„Paketi organizacije „Ljuni bližnjeg svog“ dele se po celoj Evropi. U njima su šalovi, kape, čarape, pa to svima treba. Oni koji nam žele loše poslali su fotografije paketa sa najgorim sadržajem. Nije sve to tako. Sledeće godine dobiće samo po cvet. Ranije su dobijale vaučere od po 5.000 dinara. Nemamo para za to“ kaže Nikolić.

 

 

Prethodni tekstRADNICE OPŠTINE DESPOTOVAC ZA 8.MART DOBILE GAĆE I EVANĐELJE PO JOVANU
Sledeći tekstSAŠA JANKOVIĆ U SUBOTU U PARAĆINU

1 KOMENTAR

  1. Sadrzaj paketica koji su lepo pakovani u sjajnom papiru i simpaticnim kutijama, je veoma kvalitetan i medju 6000 primaoca koliko ih je bilo ove godine nije bilo ni jednog prigovora, već samo reči zahvalnosti. Ne hvalimo se velikim vrednostima, ali znamo da su ovo bili poklon paketići od srca iz Škotske. To je ono što je najvažnije. Sve je iskreno, čisto i iz Ljubavi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime