PALMA: VERUJEMO DA KANCELARIJA KOSOVA U ATINI NEĆE PRERASTI U AMBASADU KUKIDIMOS: NE POSTOJI NIKAKVA ŠANSA DA PRIZNAMO NEZAVISNOST KOSOVA 

0
U glavnom gradu regije Pierija Katerini, danas je gradonačelnik Katerini Konstantinos Kukidimos priredio prijem za srpsku delegaciju na čelu sa Draganom Markovićem Palmom. „Znamo da Grčka trpi veliki pritisak dela medjunarodne zajednice da prizna takozvano nezavisno Kosovo, ali ja sam siguran da Grčka to neće uraditi. Srbija sa strahom gleda na činjenicu da je Kancelarija Kosova za trgovinske odnose, koja je u Atini otvorena 2018., prerasla u Kancelariju za kosovske interese i ima politički nivo do nivoa saradnje sa direkcijom ministarstva. Dobro je što Grčka nije dozvolila isticanje bilo kakvih simbola lažne države Kosovo. Ja verujem da Kancelarija Kosova u Atini neće prerasti u ambasadu i ja molim Grčku, ne da zastupa interese Srbije, vec medjunarodno pravo u pravdu što je na srpskoj strani“, rekao je Dragan Marković Palma. 
Gradonačelnik Katerini i bivši narodni poslanik, inače član Nove demokratije premijera Micotakisa, rekao je da ne postoje šanse da Grčka prizna nezavisnost Kosova.
„Ja sam juče razgovarao sa nekoliko ministara iz Vlade Grčke i ne postoji nikakva šansa da priznamo nezavisnost Kosova. Nas sa Srbijom vežu istorija, vera i prijateljstvo. Ja verujem u Vladu premijera Micotakisa, koja čuva svoje stare prijatelje i stvara nove“ rekao je gradonačelnik Katerini Konstantinos Kukidimos. 
 
 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime