PALMA: JAGODINA DOBIJA TRI ZATVORENA BAZENA ČIJA SE IZGRADNJA NE FINANSIRA NI IZ LOKALNOG NI IZ REPUBLIČKOG BUDŽETA, VEĆ FINANSIRA PRIVATNA KOMPANIJA

1

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je danas izgradnju tri najsavremenija zatvorena bazena u Jagodini, koji će u svom sastavu imati tri igraonice za decu, spa centar, sportsku halu kao i više od sto apartmana za smeštaj 500 ljudi. On je tom prilikom rekao da će deca iz Jagodine i drugih gradova Srbije imati najsavremenije uslove da nauče da plivaju i dodao da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji nije finasirao gradnju bazena iz budžeta, ni lokalnog, ni republičkog, dok su pojedini gradovi u Srbiji od države za izgradnju zatvorenog bazena dobijali izmedju 7 i 10 miliona evra. U Jagodini je to to uradio investitor, odnosno preduzeće Visokogradnja.

„Zašto ovo preduzeće investira u izgradnju bazena, zato što Jagodinu godišnje poseti više od 400.000 turista, a izgradnjom bazena Jagodina će dobiti i zimski turizam. Sportisti iz drugih gradova Srbije će dolaziti u Jagodinu na pripreme, jer u sklopu bazena ima 100 apartmana za smeštaj 500 ljudi. Pored bazena Jagodina će u narednom periodu dobiti i dva odeljenja državnih fakulteta, a reč je o ekonomskom i medicinskom“, kazao je Marković. Predsednik Skupštine grada Jagodine je istakao da je veliko interesovanje mladih da dođu da žive i rade u Jagodini, jer to je grad koji, kako je rekao, ima sve uslove koje oni zahtevaju u 21. veku.

„Jagodina kao grad je interesantna i za izgradnju stambenih zgrada, a pravi se i još jedan hotel u turističkoj zoni koji će u lokalima koje poseduje zaposliti između 150 i 200 mladih ljudi. „Kada uveče šetate kroz jagodinski turistički kompleks videćete automobile sa tablicama iz cele Srbije. Tokom prošle godine za vreme korone u Jagodini nije bilo soba za izdavanje jer su sve bile zauzete. Razvili smo i industrijski turizam gde veliki broj mladih ljudi radi i nije onda slučajno kada i stranci kupuju stanove u Jagodini. U odnosu na prošli popis u Jagodini je bilo 400 porodica više i mislim da se taj broj sada uvećao za još 500 porodica koje su se doselile u Jagodinu da žive. Danas je čast i ponos biti jagodinac“,. izjavio je Dragan Marković Palma.
Radovi na izgradnji zatvorenih bazena će biti završeni septembra ove godine.

Prethodni tekstIdentifikovan mladić koji je pronađen u Jagodini
Sledeći tekstNove cene goriva na pumpama

1 KOMENTAR

  1. Moram da napisem da sam mislio da ce ovo biti predizborna laz. Nisam stvarno nisam verovao da ce se ovo izgraditi. Pogresio sam i drago mi je sto sam pogresio a nije ni cudo jer mnogi mnogo obecavajau a nista ne ispune. Tako da sve pohvale i samo napred.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime