OBOLELIMA OD MALIGNIH BOLESTI PO 5.000 DINARA

0

Gradsko veće Skupštine grada Jagodine, donelo je odluku da se obolelima od malignih bolesti u Jagodini dodeli finansijska podrška od po 5.000 dinara, a nazaposlenima i maloletnim licima, do 18 godina života, ovaj iznos uveća za sto odsto.

Reč je o jednokratnoj novčanoj pomoći, za celu kalendarsku godinu, stoji u odluci koju je potpisao predsednik Gradskog veća Ratko Stevanović.

Reč je o finansijskoj podršci kao vidu socijalne pomoći, a pravo imaju oboleli koji imaju prebivalište na teritoriji Jagodine najmanje dve godine.

U odluci se navodi da pravo na ovu finansijsku podršku imaju „pacijenti kojima je dijagnostikovana maligna bolest u 2017.godini, pacijent na kome je izvršen hirurški zahvat usled maligniteta dijagnostikovanog u 2017. godini, pacijent na terapijskom lečenju od malignih bolesti, koji je operisan u 2017. ili prethodnoj godini“.

„Razlog za donošenje ove odluke sastoji se u brizi lokalne samouprave da pruži finansijsku podršku obolelima od najtežih bolesti i na taj način pomogne materijalno ugroženim porodicama“, stoji u obrazloženju odluke.

Ova odluka, 6. marta, biće na dnevnom redu sednice Skupštine grada.

Oboleli od malignih bolesti u Jagodini, finansijsku podršku u ovom iznosu, dobili su i prošle godine.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime