U BIOSKOPU U JAGODINI, JEDNOM OD 20 KOJI RADE, OVE GODINE 150 FILMOVA

0

U Bioskopu u Kulturnog centra u Jagodiji, jednom od svega oko 20 u Srbiji, koji rade i koji je uspeo da sačuva kontinuitet programa, da opstane i radi rentabilno, ove godine biće prikazano 150 filmova domaće i strane produkcije i filmova za decu.

„Pored toga, u planu je organizacija tematskih filmskih revija, kao i revija savremenog francuskog filma na osnovu saradnje sa Francuskim institutom u Beogradu“, rekao je danas Tanjugu direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović.

Takođe je u planu uspostavljanje slične saradnje sa Gete institutom u Beogradu, koja bi se prvenstveno zasnivala na revijama savremenog nemačkog filma, dodao je on.

Planirane su i organizovane posete bioskopu predškolske i školske dece po cenama sa popustom, a radiće i Letnja bioskopska bašta Kulturnog centra u Akva parku.

„Prošle godine u Bioskopu u Jagodini je prikazano 117 filmova a gledalo ih je oko 7.000 posetilaca „što je značajan podatak za naš cilj da očuvamo bioskopski kontinuitet i da bioskop posluje rentabilno“, istakao je Petrović.

Među prikazanim filmovima 32 je bilo namenjeno deci, 20 je bilo domaće proizvodnje i 65 filmova iz evropske i američke kinematografije.

Posebnu pažnju u 2016.godini smo posvetili festivalskim filmovima i filmovima iz produkcije evropskih zemalja koje se poslednjih godina probijaju u sam vrh evropske kinematografije: Danska, Švedska, Norveška… potsetio je on.

U Bioskopu u Jagodini, osim Jagodinaca, filmove gledaju i građani drugih opština Pomoravskog okruga: Ćuprije, Despotovca, Paraćina, Svilajnca i Rekovca, koje u svojim mestima već dugo nemaju biskope.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime