NA PEDAGOŠKOM BESPLATAN UPIS NA MASTER STUDIJE – LIDERSTVO U OBRAZOVANJU

0

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini počeo je sa upisom studenata na master studije – učitelj, predškolski vaspitač, domski vaspitač, profesor predmetne nastave i liderstvo u obrazovanju, koji se ove godine može upisati besplatno.

„Ovo su značajni dani na Fakultetu pedagoških nauka, u toku je upis master studenata – učitelja, predškolskih vaspitača, domskih vaspitača, profesore predmetne nastave i liderstvo u obrazovanju. Kao i svake godine najveće interesovanje je smer master učitelja zato što naši učitelji ne mogu da rade ukoliko nemaju završen master stepen. Dobra vest je da veliki broj lokalnih samouprava prepoznaje razliku između master vaspitača i onih koji su završili niži stepen obrazovanja. Lokalne samouprave su počele preko plate da nagrađuju one vaspitače koji donesu master diplomu i zato imamo sve veći broj kandidata na master smeru za predškolske vaspitače“ rekla je dekanica ovog fakulteta prof. dr Violeta Jovanović.

Jedini u Srbiji, Pedagoški fakultet u Jagodini školuje vaspitače na ovom nivou. Inače, ove godine prvi put Pedagoški fakultet upisuje master studente – liderstvo u obrazovanju.

„To je za sve one ambiciozne prosvetne radnike koji imaju liderske ambicije ili su već lideri. Ovaj smer je prvi put ove godine besplatan i imamo dobar odziv. Svake naredne godine obnavljaćemo ga“ dodala je prof. dr Violeta Jovanović.

Upisni rokovi počinju 13. i 14. oktobra kada će se praviti rang liste. Na smeru za vaspitače u predškolskim ustanovama Pedagoški fakultet u Jagodini ima 10 budžetskih mesta, što znači da će toliko najboljih kandidata studirati besplatno. Na smeru za učitelje Pedagoški fakultet upisuje 15 budžetskih studenata, a za domske vaspitače rezervisano je pet budžetskih mesta. Detalje možete pogledati na http://www.pefja.kg.ac.rs/

Prethodni tekstHLADNI DANI
Sledeći tekstAMBASADORI ARAPSKIH I AFRIČKIH ZEMALJA POSETILI JAGODINU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime