AMBASADORI ARAPSKIH I AFRIČKIH ZEMALJA POSETILI JAGODINU

0

Ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Iraka, Libije, Katara i savetnik ambasadora Maroka danas su se u Jagodini sastali sa predsednikom Skupštine grada Jagodina, Draganom Markovićem Palmom i jagodinskim privrednicima sa kojima su razgovarali o saradnji. Sastanku je prisustvovao i predsednik Regionalne privredne komore Predrag Lučić.

„Nijedna evropska država nema takvu političku stabilnost kao Srbija, nema ekonomski rast kao Srbija, sigurnost i bezbednost i sve to zahvaljujući Vladi Srbije. Drago mi je što su Emirati prepoznali da je Srbija dobro mesto za investiciju i da se pravi Beograd na vodi, jer od toga neće imati koristi samo Beograd. Veliki broj turista doći će u Srbiji, a obići će i Jagodinu i druge turističke destinacije u Srbiji. Želeo bih da Katar nađe interesa da ulaže u Srbiju, Katar je izuzetno bogata zemlja koja je svojim građanima omogućila besplatne komunalije, a Jagodina je napravila socijalni program koji obuhvata decu, stare, bolesne, ali i studente, zaslužne građane kojima pomaže na mnogo načina“ rekao je Marković i osvrnuo se na ratne sukobe u Srbiji koi su se odigrali u prošlosti.

5

„NATO je bombardovao Srbiju da bi doveo na vlast teroriste Hašima Tačija, kao i Haradinaja, Limaja i ostale, koji su ubijali i proterali Srbe sa Kosova i Metohije. Istovremeno otet je deo teritorije Srbije, odnosno Kosovo i Metohiju. To Srbija nikada neće zaboraviti. Srbija jedina od svih evropskih država zna šta je rat, zna šta je stradanje civila. Posebno sam bio potresen, kao i svi građani Srbije, prizorima iz trenutno najvećeg ratnog sukoba na bliskom istoku, kada je iz ruševina jedne zgrade, posle četiri dana, izvučena dvogodišnja beba, izjavio je Marković.

On je u svoje ime i JS uputio molbu najodgovorinijima za ratne sukobe u svetu.
-Molim glavne organizatore svih ratova na svetu da prestane rat na svim kontinetima, da zavlada mir i da se vrate svi proterani na svoja ognjišta, poručio je Marković.
On je istakao da istina o Srbiji nije kako su to prikazivali svetski mediji, te da Srbiji treba podrška ambasadora da je prikažu onakvom kakva jeste.

10
-Srbija je sada najsigurnija zemlja za investiture. Ni jedan evropska država nema takvu političku stabilnost kao Srbija. Nema ekonomski rast kao Srbija, bezbednost, a to je zahvaljujući Vladi Srbije, zaključio je Marković i pozvao investiture iz tig država da realizuju projekte.
-Srbi i Palestinci su slični jer su svetu loše shvaćeni i loše tretirani. Deo građana je pretvoren u izbeglice i deo teritorija je okupiran. Zato slično gledamo na stvari koje se događaju u svetu. Zbog tih drugih stvari mi smo prijatelji. Palestina je radila zajedno sa Srbijom da očuva svoj teritoritorijali integritet i suverenitet, te smo glasali i sprečili da Kosovo bude primljeno u UNESKO, rekao je ambasador Palestine Mohamed Nabhan.

3

Ambasadori su pojedinačno izrazili zadovoljstvo jer su se sastali sa privrednicima među kojima su bili Miroljub Radovanović „Jela“, Zoran Rašić „Ralex“, Pietro Battista, predsednik kompanije „Vibak“, Annino De Venezia menadžer fabrike „Aunde“, Vitko Radosavljević „Viners“, Dejan Milenković „Metalka Majur“, Milovan Vidojević „Kanbera“, Miodrag Nikolić Feman fabrika „Feman“, Ratko Vučurović direktor Fabrike kablova, Jelena Vulović Dojčinović direktorka Jagodinske pivare.

Ambasadori su obišli turistički kompleks i istakli da Jagodina ima ogroman turistički potencijal. Oni su prvi put probali mekike u izletištu Potok. Veliki utisak na njih je ostavio akva park, a u Muzeju voštanih figura odmah su pohvalili figure Nikole Tesle, Novaka Đokovića, Vladimira Putina i Josipa Broza Tita.

7

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime