MASONI DONIRALI 40.000 EVRA ZA OBNOVU VRTIĆA U SVILAJNCU

0

Donaciju u iznosu od 40.000 evra danas su Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ u Svilajncu uručili predstavnici organizacije Regularna velika loža Srbije starih, slobodnih i prihvaćenih masona, koji su obišli i radove na centralnom objektu vrtića u pratnji rukovodstva opštine Svilajnac. Osim toga, uručen je i novi automobil vrtiću u Svilajncu, koji je doniran od novca skupljenog od izloižbe dinosaurusa Prirodnjačkog centra na Kalemegdanu.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da se zahvaljujući donatorima radovi na glavnom objektu privode kraju i da će do decembra vrtić početi da radi punim kapacitetom:

„Zahvaljujem se ovim ljudima koji su odvojili novac da pomognu poplavljenom stanovništvu i Srbije, ali i našeg grada. Danas smo sa njim potpisali ugovor i ovaj novac smo namenili za obnovu dvorišta i izgradnju igrališta u vrtiću. Takođe, imamo još jedan lep povod zašto smo danas ovde, a to je doniranje novog automobila vrtiću, s obzirom da su u poplavi stradala dva službena automobila. Možemo da kažemo da je Prirodnjački centar od prvog zarađenog novca pomogao naš gradski vrtić, što i jeste bila naša misija – da se institucije međusobno pomažu“ – izjavio je Milanović.

Veliki majstor Velike regularne lože Srbije strarih, slobodnih i prihvaćenih masona Ranko Vujačić rekao je da im pomaganje najmlađima predstvalja posebno zadovoljstvo:

„Mi smo sakupili priloge od naših članova i naših prijatelja iz inostranstva i imamo u planu da, osim ove, pomognemo još neke institucije u Srbiji“ – rekao je Vujačić.

Direktorka PU „Dečja radost“ Zorica Đorđević istakla je kako je ovo veoma značajna donacija s obzirom da je celo dvorište sa igraonicama u vrtiću stradalo:

„Naše dvorište će, zahvaljujući ovoj donaciji, dobiti novo, moderno igralište za decu, što je jako važno jer je igra jedna od osnovnih stavki u odrastanju i edukaciji dece“ – objasnila je Zorica Đorđević.

Prema najavama nadležnih institucija, objekat će biti gotov do decembra, i svih 450 mališana će ponovo dobiti svoje omiljeno mesto za igru i odrastanje.

Prethodni tekstPAŽLJIVO NA PUTU ZBOG MAGLE
Sledeći tekstPUNJENE LIGNJE BY ZVONKO TOMIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime