JAGODINA SE NADA I AUSTRIJANCIMA

0

Jagodina je spremna da Beču pokloni tri hekatara zemljišta u industrijskoj zoni i besplatne komunalije za izgradnju fabrike, kaže Dragan Marković Palma.

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan je u razgovoru sa predsednikom Skupštine grada i pokrajine Beča Harijem Kopicom pozvao bečke privrednike da investiraju u Jagodinu istakavši da je Srbija ekonomski i politički najstabilnija zemlja u regionu.

On je ukazao na povoljan geografski položaj Jagodine, koja se nalazi na Koridoru 10 i podsetio da su strani investitori u industrijskoj zoni već izgradili tri fabrike, a još tri će biti izgrađene do kraja avgusta.

palma i profaes
Marković i Kopic

„Imajući u vidu da je Evropa uvela Rusiji sankcije postoji prostor za saradnju Austrije sa Srbijom i mi smo spremni da Srbija pokrije bar deset odsto onoga što se uvozilo iz Rusije“, kazao je Marković.

S tim u vezi on je ukazao da Srbija trenutno predsedava OEBS-u i da je to „najbolji trenutak“, jer Srbija, koja je imala trnovit put, najbolje razume države koje imaju probleme.

Takođe Marković je pozvao Srbe koji žive u Austriji, a koji su postali tehnološki višak, da se vrate u Srbiju i otvaraju fabrike.

On je ukazao da u Beču ima najveći broj studenata iz Srbije i ponudio tri stipendije za studente iz Beča, koji bi se odlučili na studije u Jagodini.

Kopic, koji je prihvatio poziv da poseti Jagodinu, rekao je da podunavski regioni imaju slične probleme, ali da ih na različite načine rešavaju, te je bitna razmena iskustava.

On je ukazao da Austrija i Beč imaju najmanju stopu nezaposlenosti u Evropi, ali da je to problem kojim se prioritetno bave, kao i sa poteškoćama u zdravstvu, privredi s obzirom na ekonomsku krizu s kojom se sve zemlje u svetu suočavaju.

Marković predvodi delegaciju poljoprivrednika iz Pomoravskog okruga koji su u Beč doputovali da obiđu farme i upoznaju se sa načinom gajenja stoke i proizvodnje mleka.

Tanjug

Prethodni tekst850 RADNIKA STAKLARE U PARAĆINU PONOVO U NEIZVESNOSTI! RASKID PRIVATIZACIONOG UGOVORA?
Sledeći tekstPOSLEDNJE KOLO KOŠARKAŠKE LIGE SRBIJE JAGODINA – BORAC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime