MARGIT SAVOVIĆ ODREKLA SE NOVČANOG DELA OKTOBARSKE NAGRADE

1

Oktobarske nagrade su uručene 31. učeniku, zaslužnom pojedincu, institucijama i ustanovama, uz plaketu je uručen i novčani deo od 50 hiljada dinara a nagradu su dobila i 11. učenika osnovnih, tri učenika srednjih škola, šest sportista.
Plaketa i 50.000 dinara dodeljene su Književnom klubu „Đura Jakšić“, Atleteskom klubu „Vožd“, Dijani Stanković, zaposlenoj u Odeljenju kriminalističke policije Policijske uprave, Goranu Mihajloviću zaposlenom u odeljenju logistike Policijske uprave, Ženskoj šahovskoj ekipi iz Bagrdana, bivšoj ministarka u vladi SRJ i profesor na Fakultetu pedagoških nauka doc. dr Margit Savović, Crkvenoj opštini u Ribaru. Novinar i književnik Bajo Džaković, grafički umetnik Slobodan Štetić, amaterska glumica Branka Marinković i kostimograf Zagorka Đorić su takođe među dobitnicima plakete.

Jedna od dobitnica Oktobarske nagrade, pedagog i naučni radnik, docent doktor Margit Savović, odrekla se novčanog dela svoje nagrade u korist pet najugroženijih višečlanih porodica iz jagodine, koje su na osnovu predloga Centra za socijalni rad, dobile po 10.000 dinara.

Grad Jagodina obeležava 17. oktobar, Dan oslobođenja od fašizma, svečanom sednicom u Skupštini grada uz dodelu oktobarskih priznanja.

foto www.jagodina.org.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime