INSTAGRAM POPULARNIJI OD TWITTERA

0

Popularna društvena mreža za deljenje fotografija Instagram sada ima više korisnika od Twittera.

Instagram je postao popularnija društvena mreža od Twittera, nakon što se povećao broj korisnika za 100 miliona u poslednjih devet meseci. Otkako je Facebook kupio Instagram 2012. godine za jednu milijardu dolara, rast popularnosti te mreže je veća nego što su analitičari predviđali, pa danas ima oko 400 miliona redovnih korisnika.

Rast popularnosti Instagrama naročito je zabeležen u Brazilu i Japanu. Ova društvena mreža takođe ima sve veći značaj u poslovanju velikih korporacija i brendova, poput Disneya koji sve češće koristi ovu društvenu mrežu.

Poređenja radi, Twitter je u poslednjem poslovnom kvartalu zabeležio 304 miliona aktivnih korisnika, što je povećanje od samo 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Instagram trenutno pokušava dodatno da proširi svoje poslovanje, tako što poslovnim partnerima, koji se oglašavaju nudi 30 sekundi video reklame.

Facebook nije objavio prihode Instagrama, ali pojedini analitičari tvrde da zarada te društvene mreže za 2015. godinu iznosi oko 600 miliona dolara. Zanimljivo je da se Facebook uopšte ne reklamira na Instagramu.

Podsećamo Facebook je kupio i društveni servis za razmenu poruka WhatsApp, i kompaniju Oculus koja proizvodi uređaje koji simuliraji virtuelnu stvarnost.

b92

Prethodni tekstSUTRA SUNČANO
Sledeći tekstHAN: ZATVARANJE GRANICA NIJE REŠENJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime