EVROPSKI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA DECE I MLADIH OD 22. DO 24. SEPTEMBRA

0

U organizaciji Kulturnog centra Jagodina se održava ANIMATOR FEST, 5. Festival animiranog filma dece i mladih koji je ove godine prerastao u međunarodni kulturni događaj – Evropski festival animiranog filma dece i mladih, pod pokroviteljstvom Grada Jagodine i Ministarstva kulture i informisanja.
Festival će se održati od 21. do 24. septembra. Cilj festivala je popularizacija dečijeg filmskog stvaralaštva u oblasti animacije i povezivanje škola i klubova animacije sa područja čitave Evrope. Očekujemo dolazak i učešće gostiju iz Italije, Španije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Belgije i drugih zemalja.
Festival će pratiti i ocenjivati stručni žiri u sastavu: Rafaela Tranieli,  animatorka iz Italije, Radostina Neikova, profesor animacije iz Bugarske i Rastko Ćirić, profesor animacije iz Beograda.
Okosnicu festivala čine projekcije animiranih filmova, radionice za decu, izložbe i drugi programi. Masterklas radionicu za decu vodiće animator iz Rusije, Jure Boguslavski, a zajedno sa njim muzičku radionicu i dizajn zvuka radiće Aleksandar Čirkov, muzičar, takođe iz Rusije. Ono što je najveće bogatstvo festivala je mogućnost da se na jednom mestu okupe deca i mladi iz raznih krajeva Evrope, da se druže i razmenjuju iskustva.
Cilj festivala je popularizacija umetnosti animacije, povezivanje škola i radionica animacije i zagovaranje novog kulturnog dijaloga među decom i mladima.
U okviru festivala biće prikazane i tri revijalne projekcije, i to projekcija nagrađenih filmova Festivala evropske studentske animacije FESA 2017. Beograd, projekcija filmova Festivala Corti a Ponte Italija, Padova i animirani serijal Radiovizija, produkcija Radio televizija Srbije.
Festival će početi otvaranjem izložbe „Slike za dečiju sobu“ Ide Ćirić (1932 – 2007), ilustratorke za decu u Galeriji Kulturnog centra u četvrtak, 21. septembra sa početkom u 19.00 sati.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime