KONJI PORED BELICE I DANJU I NOĆU NA DUBOKOM MINUSU

0

Redakciji Infocentrale građani Jagodine koji žive pored reke Belice, obratili su se za pomoć i intervenciju kako bi se ispitalo čiji su konji koji, kako kažu, danima i noćima na dubokom minusu stoje nezbrinuti i van štale gde bi bili sklonjeni od mraza. Ekipa ZOO vrta u Jagodini odmah je odreagovala i posetila životinje.

konji-belica-1„Prolazim svakodnevno, i danju i noću ovim putem. Mraz je, noćas je bilo -10, konji stoje, izgledaju loše, oni ne trče da bi se zagrejali, pasu zaleđenu travu i stoje na hladnoći. Veoma je tužan taj prizor. Ne znamo čiji su, ali konjima nije mesto ovde posebno na ovako niskim teperaturama“ stiglo je u mejlu sa fotografijama na adresu Infocentrale.

Veterinarska inspkecija obaveštena je o ovom slučaju. Prvi je konje obišao veterinar ZOO vrta Vladimir Jovanović.

„Obišli smo životinje, konji su bili tamo kao i vlasnik koji tvrdi da mu je neko mu noćas posekao konopce kojima su bili vezani. Konjima smo dali seno i kukuruz. Nije dozvolio da fotografišemo ni njega ni životinje ali je obećao da će ih do večeras skloniti u štalu. Konji su u dobroj kondiciji, nisu mršavi i izgladneli jer je vegetacija u koritu reke velika i imaju šta da pasu. U svakom slučaju to nije mesto gde treba da provode hladne noći, kao ni dane. Večeras do 17 h ću lično ih ponovo obići da vidim da li ih je sklonio, jer ovako niske temperature mogu biti pogubne za životinje“ kaže veterinar Vladimir Jovanović.

Korito reke Belice koja protiče kroz grad, nije mesto gde konji treba da žive i provode dane i noći. Veterinarska inspekcija ispitaće slučaj, a da li će konji biti sklonjeni i da li oni uopšte imaju uslove za život, ostaje da se vidi.

Prethodni tekstFIZIKUS MEDICUS ORTOPEDIJA – RENDGEN I ULTRAZVUČNO SNIMANJE KOŠTANO ZGLOBNOG SISTEMA
Sledeći tekstINSPEKCIJA ĆE KONTROLISATI MLEKARE SA SPISKA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime