INSPEKCIJA ĆE KONTROLISATI MLEKARE SA SPISKA

0

Inspektori su dobili nalog da izvrše kontole u svim mlekarama koje su bile na spisku onih u kojima se prodaje mleko neispravnog kvaliteta, a bilo koja odstupanja biće sankcionisana, izjavio je za Tanjug v.d. direktor Uprave za veterinu Nenad Petrović.

Kako je naveo, veterinarska inspekcija je, na osnovu informacija da je u određenom broju uzoraka mleka došlo do odstupanja u kvalitetu i bakterologiji, poslata u instituciju koja je vršila analize radi uvida u rezultate.

Nakon toga, ističe Petrović, inspektori su dobili nalog da izvrše vanrednu inspekciju, kontrolu rada i kontrole opštih i posebnih uslova i higijene svih mlekara koje su bile na spisku.

– U toku kontrole će se vršiti i pregled objekta, uslova rada i zaposlenih radnika, kontrola i uzorkovanje ulazne sirovine kao i gotovih proizvoda – istakao je on.

Bilo koja odstupanja koja se eventualno pronađu, kaže on, biće sankcionisana ili privremenim zatvaranjem objekta ili zatvaranjem na duži period.

Analizu 22 uzorka pasterizovanog mleka različitih proizvodjača sproveo je Naučni institut za veterinarstvo u Novom Sadu, a tom analizom je utvrđeno da je mleko u kesama pojedinih prozivođača sumnjivog kvaliteta i da je u kod osam od 22 kontrolisana uzorka otkriven viši nivo bakterija od dozvoljenih.

Tanjug

Prethodni tekstKONJI PORED BELICE I DANJU I NOĆU NA DUBOKOM MINUSU
Sledeći tekstU OŠ „RADA MILJKOVIĆ“ SPROVEDEN PROJEKAT O GOJAZNOSTI KOD DECE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime