PALMA U HERCEG NOVOM, USKORO SARADNJA U PROIZVODNJI AVIONA

0

U trodnevnoj poseti Herceg Novom boravi delegacija grada Jagodine na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom. Jagodinsku delegaciju dočekao je predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

“ Došli smo u Herceg Novi, grad sa kojim će se uskoro Jagodina pobratimiti. Veliko nam je zadovoljstvo da sarađujemo sa gradom koji je prosrspki orjentisan, ali to ne znači da ne želimo da sarađujemo i sa drugim rgadovima u Crnoj Gori. Jedinstvena Srbija poštuje legalitet i legitimitet i drago nam je da je moj prijatelj Stevan Katić dobio poverenje građana Herceg Novog. Došli smo da razmenimo iskustva. Sa nama u delegaciji su privrednici, vlasnici nekoliko velikih kompanija i jedan vlasnik fabrike aviona iz Kraljeva koji će sledeće nedelje početi da gradi fabriku aviona u Jagodini. Mi u Jagodini imamo travnatu pistu, a za dve do tri godine ćemo napraviti pravu pistu na koju će moci da sleću ATR avioni. Ovde nas je dočekao I vlasnik fabrike delova za avione tako da će to biti početak saradnje. Takođe ćemo obići dve lokacije koje su potencijalne za smeštaj jagodinskih đaka koje već 13 godina šaljemo na more u Crnu Goru u Buljarice, ali taj objekat je nešto stariji i zato tražimo novu lokaciju. Lokalna vlast u Herceg Novom danas ima 100 dana vlasti, a ja mislim da je potrebno nesto više od 100 dana da bi građani fizički videli pomak i siguran sam da će za četiri godine Herceg Novi procvetati“, rekao je po dolasku u Herceg Novi Dragan Marković Palma.

“ Veoma smo zadovoljni što nam je u goste u uzvratnu posetu dosla ovako značajna delegacija iz Jagodine. Mi smo prošlog meseca bili u Jagodini i oduševljeni smo sa onim sto smo videli. U naredna dva dana obići će naši gosti resurse sa kojima raspolažemo u Herceg Novom, privredne i turstističke, kao i potencijalne lokacije za smeštaj jagodinskih đaka“ rekao je predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime