BANE TRIFUNOVIĆ: OVA DRŽAVA SE PRAVI ZA VAS, LAJTE NA SAV GLAS!

0

Sinoć  je u Domu učenika srednjih škola u Jagodini održana tribina „Ostati ili otići“ na kojoj su govorili glumac Bane Trifunović i novinar Milan Popović. Sala je bila mala da primi sve one koji su želeli da čuju šta na temu da li mladi treba da odu iz Srbije, ima da kaže proslavljeni srpski glumac i voditelj emisije na RTS – u „Zadnja kuća Srbija“.

„U Srbiji živi 1.200.000 funkcionalno nepismenih ljudi. Razgovarajte sa ljudima oko sebe, trudite se da ih opismenite koliko je to bane jagmoguće. Trudite se da ne budete brojke. Ja znam mnogo razloga za i protiv odlaska iz Srbije, na kraju se sve svodi na to koliko jak stomak imate. Ne krivim one koji su otišli kao ni one koji su ostali. Ali kad pogledate stvarnost mislim da je mnogo lakše otići. Srbija postaje rupa iz koje ne možemo da se iskobeljamo. Nekad mi dođe da deci poručim, odlazite što pre, a nekad pak da im kažem ostanite još malo, možda će nešto uspeti da se promeni. Deco, ova država se pravi za vas, lajte na sav glas!“ rekao je i poručio mladima Bane Trifunović.

Milan Popović rekao je da je Srbiji neophodna sloga i ispričao mladima iskustvo u stvaranju emisije „Zadnja kuća Srbija“.

„U celoj Srbiji uspeo sam da nađem 40 složnim porodica. Samo 40. Kad bih došao u neko mesto, prvo bih pitao ljude da mi preporuče neku složnu porodicu. Uglavnom su se čudili i odmahivali rukom, sloga je kod nas retka kategorija. Od toga moramo da počnemo. Ja sam rođen u Parizu i sutra mogu da odem, ali nikada ne bih menjao slobodu koju imamo ovde, ne bih menjao za zapadnjački način života.“ rekao je Milan koji je imao vrlo zanimljiv pogled na društvo danas.

Pohvale organizatorima Domu učenika i studenata i Agenciji Serbika, kao i dr Marku Đorđeviću koji je vodio razgovor. Mladima je prikazan film „Odumiranje“. Velika je šteta što veći broj ljudi nije mogao da prisustvuje tribini i što jagodinske ustanove kulture ne organizuju tribinu sa gostima poput Trifunovića i Popovića.

Prethodni tekstSLUČAJ TRAKLAJT- PETI ČOVEK S FORBSOVE LISTE NIJE DOŠAO, AMERIKANCI TAKOĐE?
Sledeći tekstVUČIĆ U PANASONIKU: NE PRAVIM RAZLIKU IZMEĐU GRADOVA U KOJIMA SU NA VLASTI DRUGE STRANKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime