VUČIĆ U PANASONIKU: NE PRAVIM RAZLIKU IZMEĐU GRADOVA U KOJIMA SU NA VLASTI DRUGE STRANKE

0

Vlada Srbije spremna je da pomogne fabrici “Panasonic lighting devices Serbia” u Svilajncu za dalje proširenje pogona i zapošljavanje još većeg broja radnika, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić. Vučić se danas sastao sa direktorom Panasonikovog programa Šusakuom Nagaeom i rukovodstvom te kompanije u Evropi i obećao pomoć vlade podsticajnim merama, kako bi broj zaposlenih u toj fabrici, u kojoj trenutno radi 390 radnika, bio značajno veći. Panasonik u Svilajncu radi od 2011.

On je istakao da ne pravi razliku između lokalnih samouprava u kojima su na vlasti druge stranke. Vučić je rekao da veruje da će japanska kompanija, proširujući proizvodnju, doprineti rastu BDP i zaposlenosti u Srbiji, ali i dolasku novih japanskih investitora.

“Japanci vole čvrst i siguran rad, a ne brz i nesiguan i mi smo srećni što su se opredelili da ostanu u Srbiji na duže vreme”, rekao je Vučić, podsetivši da je 2011. godine u toj fabrici radilo 40 radnika. On je naveo da se proizvodi iz Svilajnca šalju na strana tržišta, između ostalog i u Rusiju, zbog čega su investitori veoma zadovoljni.

Vučić je naveo da je bilo određenih problema kad je reč o poslovanju Panasonika u Srbiji, ali da je to razrešeno.
Ističući da ne pravi razliku između lokalnih samouprava u kojima je na vlasti neka druga stranka, Vučić je rekao da u Srbiji ima još opština u Srbiji koje napreduju kao Svijajnac, gde je opozicija na vlasti.
“Ne vodim kampanju za ili protiv ove ili one stranke, radostan sam kad dođem u ovakvu fabriku i mogu da ponudim da vlada uloži još više novca”, rekao je Vučić.

Premijer je zahvalio ambasadoru Japana u Srbiji Djuici Takahari, koji je naveo da visoko ceni napore vlade u sprovođenju ekonomskih reformi.

“To nam daje podsticaj da nastavimo da smanjujemo deficit, dovodimo investirore”, rekao je Vučić.
Direktor Panasonikovog programa Šusaku Nagae je rekao da u okviru Panasonik grupe posluje oko 480 kompanija i oko 1.000 fabrika širom sveta.
“Nemoguće je da posetim sve fabrike na svetu, ali se trudim da posetim sto je moguće više, da vidim kakva je situacija, i da razgovaram sa zaposlenima”, rekao je Nagae.

On je istakao da je nekoliko puta boravio u Evropi, ali da mu je ovo prva poseta Srbiji, kao i da je siguran da je “Panasonic lighting devices Serbia” jedna od najboljih u toj oblasti, kao i da izvozi najbolje proizvode na svetsko tržište.
“Zadovoljni smo što doprinosimo štednji energije i smanjenju ugljendioksida širom planete. Nadamo se da ćemo širiti svoj posao”, rekao je Nagae.Ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara istakao je da je fabrika Panasonika u Svilajncu dobar primer japanske investicije i dodao da očekuje da će privući interesovanje i drugih potencijalnih japanskih investitora.

“Od početka rada fabrike, kompanija daje doprinos srpskoj privredi, nacionalnoj i lokalnoj, kroz otvaranje novih radnih mesta, prihodovanje u stranoj valuti i poreske prihode”, rekao je Takahara, koji je pohvalio reforme koje sprovodi Vlada Srbije.
Direktor Panasonik Lajting divajsiz Srbija Dirk Bantel rekao je da je Panasonik investirao mnogo novca u fabriku u Svilajncu, kako u proizvodnju, tako i u ljudske resurse, da zaposleni naporno rade, ali i da su visoko motivisani.
Bantel je istakao da uspeha kompanije Panasonik ne bi bilo bez podrške vlasti, kako lokalne, tako i republičke i na tome smo im zahvalni”.

Vučić je, posle sastanka sa direktorima Panasonika, kojem je prisustvovao i ministar privrede Željko Sertić, obišao fabriku i zajedno sa predstavnicima kompanije, zasadio nekoliko šljiva u dvorištu kompanije.
Japanska kompanija Panasonik u Svilajncu proizvodi elektronske uređaje za rasvetna tela i zapošljava 394 radnika.
“Panasonik” je lider među srpskim izvoznicima, jer je prošle gopdine ostvario suficit od 27 miliona dolara, a pogon u Svilajncu je otvoren 2011. godine.

kurir.rs

Prethodni tekstBANE TRIFUNOVIĆ: OVA DRŽAVA SE PRAVI ZA VAS, LAJTE NA SAV GLAS!
Sledeći tekst„SPORTISIMO“ PROSLAVIO DRUGI ROĐENDAN – DETE UČI ONO ŠTO ŽIVI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime