OD POČETKA GODINE, AZIL UDOMIO PREKO 100 PASA (FOTO)

1

Iz jagodinskog azila od početka ove godine, udomljeno je preko 100 pasa. Nadležni u azilu kažu da je važna kampanja za udomljavanje životinja i da je ova ustanova otvorena za sve koji žele da vide pse i pronađu ljubimca za sebe.

21

„Jedini dobar put za napuštene pse jeste udomljavanje. Takođe i edukacija stanovništva kako da se ophode prema napuštenim životinjama, kao i činjenica da ne moraju deci da kupe rasnog psa već mogu da udome lutalicu. Trenutno u azilu boravi više od 40 pasa, a svakog utorka i četvrtka građani mogu da posete azil i vide pse“ kaže direktor azila, Mića Dekić.

U azilu boravi i desetak štenaca, hrane ima dovoljno, ali nadležni pozivaju lokalne firme da se uključe i doniraju materijal za izgradnju novih bokseva i kućica za pse.

1814Od juče su novi stanovnici azila dva prvoklasna staforda, mužjak i ženka koji su izgladnjeni i u lošem fizičkom stanju dovezeni u azil. Psi su čipovani i vlasnik se nalazi u Beogradu, ali ih je poklonio nekome ko nije vodio računa o njima pa su psi završili u azilu.

Do jagodinskog azila možete doći putem ka naplatnoj rmpi iz pravca grada, prvo skretanje levo do postrojenja za prečišćavanje voda JP „Standard“.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime