OD POČETKA GODINE, AZIL UDOMIO PREKO 100 PASA (FOTO)

1

Iz jagodinskog azila od početka ove godine, udomljeno je preko 100 pasa. Nadležni u azilu kažu da je važna kampanja za udomljavanje životinja i da je ova ustanova otvorena za sve koji žele da vide pse i pronađu ljubimca za sebe.

21

„Jedini dobar put za napuštene pse jeste udomljavanje. Takođe i edukacija stanovništva kako da se ophode prema napuštenim životinjama, kao i činjenica da ne moraju deci da kupe rasnog psa već mogu da udome lutalicu. Trenutno u azilu boravi više od 40 pasa, a svakog utorka i četvrtka građani mogu da posete azil i vide pse“ kaže direktor azila, Mića Dekić.

U azilu boravi i desetak štenaca, hrane ima dovoljno, ali nadležni pozivaju lokalne firme da se uključe i doniraju materijal za izgradnju novih bokseva i kućica za pse.

1814Od juče su novi stanovnici azila dva prvoklasna staforda, mužjak i ženka koji su izgladnjeni i u lošem fizičkom stanju dovezeni u azil. Psi su čipovani i vlasnik se nalazi u Beogradu, ali ih je poklonio nekome ko nije vodio računa o njima pa su psi završili u azilu.

Do jagodinskog azila možete doći putem ka naplatnoj rmpi iz pravca grada, prvo skretanje levo do postrojenja za prečišćavanje voda JP „Standard“.

Prethodni tekstU POMORAVLJU POČELA ŽETVA JEČMA
Sledeći tekstISTORIČAR DR MILOŠ KOVIĆ U GIMNAZIJI U JAGODINI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime