U utorak 27. januara 2015. godine u 12:00 časova u Centru za kulturu u Svilajncu biće održana Svetosavska akademija povodom obeležavanja školske slave Sveti Sava. Ovim povodom biće podeljene svetosavske zahvalnice istaknutim pojedincima iz Svilajnca.

Društveno priznanje Svetosavska zahvalnica za 2015.godinu dodeljuje se:

1. Nenadu Stevanoviću iz Svilajnca, profesoru fizičke kulture Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac“ u Svilajncu

2. Aleksi Milosavljeviću iz Svilajnca, učeniku četvrtog razreda Srednje škole „Svilajnac“ u Svilajncu

3. Stevici Vićentijević iz Svilajnca, nastavnici razredne nastave Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu

4. Dragani Ivanović iz Svilajnca, nastavnici razredne nastave Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ u Kušiljevu

5. Aleksandri Ljubisavljević iz Sedlara, učenici osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Sedlaru

6. Olji Jeremić Stojanović iz Jagodine, profesorki razredne nastave Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ u Vojski

7. Ljiljani Ilić iz Svilajnca, vaspitačici predškolskog obrazovanja i vaspitanja Predškolske ustanove „Dečja radost“ u Svilajncu

Članom 2 Odluke o utvrđivanju društvenih priznanja opštine Svilajnac, između ostalih, ustanovljeno je društveno priznanje Svetosavska zahvalnica.
Odluku o dodeli društvenih priznanja, donosi Skupština opštine Svilajnac, na predlog Komisije za društvena priznanja, na osnovu člana 3 navedene Odluke.
Svetosavska zahvalnica dodeljuje se učenicima, studentima, prosvetnim i naučnim radnicima, za značajne rezultate i doprinos u oblasti obrazovanja, shodno članu 7 iste Odluke.
Komisija za društvena priznanja opštine Svilajnac, obratila se ustanovama iz oblasti obrazovanja, vaspitanja i kulture kako bi od njih potekle inicijative za dodelu društvenog priznanja Svetosavske zahvalnice za 2015.godinu, koja se dodeljuje povodom dana Svetog Save.

Nema komentara