SAOPŠTENJE: AKADEMIJA OXFORD – PRVI AKREDITOVANI CENTAR ZA ŠVEDSKI JEZIK!

0

Škola stranih jezika Akademije Oxford  postala je prvi akreditovani centar za polaganje ispita Swedex u Srbiji. Ovim je omogućeno da zainteresovani, posle kursa švedskog jezika, dobiju međunarodno priznat sertifikat o nivou znanja, usklađen sa pravilima i propisima Saveta Evrope. Potvrda o položenom Swedex ispitu važna je prilikom zapošljavanja ili nastavka školovanja u Švedskoj i u svakom radnom angažovanju u Srbiji ili svetu, gde je znanje švedskog jezika potreba ili prednost.

Kursevi i priprema za polaganje ispita vršiće se u školama švedskog jezika Akademije Oxford, u sledećim centrima: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Subotica, Kruševac, Smederevo, Požarevac, Pančevo, Kraljevo, Čačak, Zemun, Zrenjanin, Užice i Vranje.

U ispitnim terminima dolaziće ovlašćeni ispitivači iz Švedske.

Ispit Swedex odobren je od strane Švedskog instituta, čiji je osnivač vlada Švedske. U potpunoj je saglasnosti sa Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike (Common European Framework of Reference for Languages) i može se polagati na jednom od tri nivoa –  A2, B1 ili B2, u zavisnosti od znanja kandidata.

Osim u Švedskoj, Swedex se polaže u 33 zemlje sveta. Na listi ovlašćenih ispitnih centara, od početka 2015. godine, nalaze se Akademija Oxford – Agent sa sedištem u Jagodini, Beogradu i jos 17 gradova  jedini sa prostora bivše Jugoslavije.

Škola stranih jezika obrazovnog centra Akademija Oxford počela je sa radom 2008. godine. Kursevi  namenjeni svim uzrastima i različitim nivoima znanja u potpunosti su usaglašeni sa evropskim  standardima. Akademija Oxford je zvanični test centar Britanskog saveta za određen broj ispita engleskog jezika Univerziteta Kembridž, a Centar za prevodilačke usluge obezbeđuje stručne prevode na više od trideset stranih jezika, uz overe sudskih tumača.

Pored škole stranih jezika, Akademija Oxford sprovodi programe neformalnog obrazovanja, stručnog osposobljavanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije na više od 250 obuka i kurseva, u centrima širom Srbije. Svi zainteresovani koji nisu u prilici da pohađaju predavanja, mogu ih pratiti on-line.

U cilju pružanja što kvalitetnije usluge svojim korisnicima i postizanja još boljih poslovnih rezultata Akademija Oxford je uvela standard kvaliteta ISO 9001:2008 (oblast sertifikacije: usluge prevođenja, stučne obuke, kursevi stranih jezika i usluge sudskih tumača) i standard EN 15038:2006 (oblast sertifikacije: usluge prevođenja).

Dobijanje akreditacije za organizovanje ispita Swedex u Srbiji veliko je priznanje za kvalitet rada Akademije Oxford.

 

Na raspolaganju smo Vam za sve dodatne informacije.

S poštovanjem

Akademija Oxford

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime