Zašto Ministarstvo ne postavlja direktora? Radnici ne primaju plate, oboleli ne mogu na terapiju

0

Povodom aktuelnih dešavanja u Centru za socijalni rad i povodom višegodišnjeg ne dobijanja neophodne saglasnosti na predlog Upravnog odbora ove ustanove za postavljanje v.d.direktora, Odsek za informisanje opštine Paraćin izdaje sledeće saopštenje:

Domsko odeljenje u selu Izvor Centra za socijalni rad u Paraćinu ostalo je bez goriva i više ne mogu da prevoze štićenice do bolnice.
Razlog je svesna opstrukcija postavljanja v.d. direktora Centra od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje ne odgovara na zahteve za saglasnost koje su opštinske službe redovno i kontinuirano slale.
Nedopustivo je da se najugroženije kategorije stanovništva drže kao taoci za političke potrebe, jer verujemo da je problem jedino u tome što je Paraćin jedna od retkih opozicionih opština u Srbiji. Drugi razlog za ovako dugotrajnu opstrukciju ne vidimo.
Podsećamo da su u poslednjih mesec dana poslata dva predloga za v.d. direktora, jedan koji je inače bio „na čekanju“ za saglasnost i novi, na koji je Ministarstvo najpre dalo načelni pristanak, a onda se povuklo i još uvek nemamo nikakav odgovor.
Ono što je rezultat ove opstrukcije jeste to da već mesec dana lica u stanju socijalne potrebe i svi drugi kojima je potrebna pomoć Centra za socijalni rad ne mogu da ostvare nikakvo pravo, ali ni radnici ove ustanove nisu u mogućnosti da prime platu.
Nadamo se da ćemo naići na razumevanje i pozitivan odgovor nadležnog ministarstva jedino i samo iz razloga kako bi se građanima kojima je pomoć neophodna izašlo u susret.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstListi „Saša Paunović- Sigurno napred za Paraćin!“ skoro 70 posto podrške
Sledeći tekstPalma: Sledeće godine u Jagodini počinje Međunarodni sabor trubača

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime