VRTIĆ U SVILAJNCU DOBIO NOVO IGRALIŠTE – DONACIJA MASONA VREDNA 5 MILIONA

0

SVILAJNAC Dečiji park vrtića „Dečja radost“ u Svilajncu svečano je otvoren danas u prisustvu donatora i opštinskog rukovodstva.

Veliko igralište za decu donacija je u vrednosti od oko 5 miliona dinara, koju je za ovu namenu donirala Velika regularna loža Srbije starih, slobodnih i prihvaćenih masona.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je danas praktično u celostizavršena obnova vrtića:

„Nakon rekonstrukcije svih objekata vrtića uništenih u poplavi, imamo zadovoljstvo da otvorimo i igralište opremljeno najsavremenijim spravama za igranje dece. Ja sam ponosan što Svilajnac ima ovoliko prijatelja u zemlji i u svetu. Ovo je velika donacija i drago mi je da su ljudi koji brinu o srpskoj, ali i svetskoj zajednici, odabrali da sredstvima njihovih donatora pomognu baš Svilajnac“ – izjavio je Milanović i dodao da očekuje da ova organizacija i u budućnosti upotrebi svoj uticaj i ideje za razvoj Svilajnca kroz neke druge projekte.

vrtic masoni 2
Ranko Vujačić, veliki majstor Velike regularne lože Srbije (levo) i Predrag Milanović predsednik opštine Svilajnac (desno)

Prema rečima Ranka Vujačića, velikog majstora Velike regularne lože Srbije Svilajnac je jedna od opština koje treba da služe kao primer:

„Izabrali smo da pomognemo Svilajnac, pre svega jer su u pitanju deca. Ovo je donacija ne samo Velike regularne lože Srbije, nego i drugih loža iz celog sveta. Pre pola godine kada smo posetili ovaj vrtić, ovde je bilo gradilište, a danas imamo igralište poput bilo kog vrtića u evropskim zemljama“- rekao je Vujačić i najavio da će ova loža nastaviti da pomaže i dalje ne samo Svilajnac, jer su masoni tu da pružaju pomoć društvu.

Vujačićč je objasnio i da je Slobodno zidarstvo, ili masonerija, je najstarija i najveća postojeća bratska organizacija na svetu. Cilj masonerije je moralni i duhovni razvoj ljudskog bića. Masoni se brinu o porodici, ljudima u okruženju, o svojoj zajednici i državi. Oni su lojalni gradjani koji postuju zakone svoje zemlje.

Regularna Velika Loža Srbije (RVLS) na čijem se čelu nalazi Veliki Majstor, Dr. Ranko Vujačić, ima oko 1200 članova. RVLS je jedina priznata masonska vlast na teritoriji Republike Srbije i ima oko 150 medjunarodnih priznanja. Prošle godine RVLS je proslavila 95 godina zvanične masonerije u Srbiji.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime