RADIKALIZACIJA ŠTRAJKA AKO VEKIĆ NE PONUDI REŠENJE!

0

Juče je u Domu zdravlja u Ćupriji održan jednočasovni štrajk upozorenja. Predstavnici aindikata dobili su usmeno obećanje predsednika opštine Ćuprija Ninoslava Erića da će sledećeg ponedeljka državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić doći sa konkrtnim rešenjima ovog problema.

Stotinu neugovorenih radnika ne prima platu više od dve godine.

„Svakog dana putujem na posao, radim. Platu, kao ni putne troškove nisam primila dve godine, a i pre toga“, kaže medicinska sestra Ivana Trajković.

Ivana Trajković radi sedam godina, a među neugovorenim radnicima ima i onih sa tridesetogodišnjim stažom. Dolazak na posao postaje trošak i za one koji imaju ugovor, jer na platu čekaju tri meseca.

„Prosto moram da kažem da je za mene kao zdravstvenog radnika to nedopustiva i nezamisliva situacija. Mislim da je sve to i pomalo žalosno“, smatra Zaim Šijarić, sindikat Nezavisnost Doma zdravlja.

Ukupno 260 zaposlenih podeljeno je na neugovorene – koji bi plate trebalo da primaju iz prazne kase Doma zdravlja i one koji imaju ugovor, a koje finansira fond. Ni jedni ni drugi, međutim, nemaju overene knjižice.

„Nemaju knjižice ni naša deca, ni svi radnici kompletno. Niti nam ide staž, socijalno. Ništa. Nikakva prava nemamo“, kaže medicinska sestra Zvezdana Stanković.

Pomoć iz ministarstva Dom zdravlja jeste dobio – automobil za palijativnu negu. Automobil koji je stigao kao pomoć iz ministarstva za negu najteže obolelih pacijenata stoji i hvata prašinu, jer novca za registraciju nema.

Nema ni novca za nove torbe, često nedostaju zavoji, na primer. Sapun je pri kraju, a novih zaliha takođe nema.

Regionalni poverenik Sindikata “Nezavisnost” Branko Matejić rekao je za Infocentralu da sledećeg ponedeljka očekuju ponudu rešenje od strane države, a ukoliko se to ne desi. ili ukoliko se ponude delimična rešenja stupa se u potpunu obustavu rada.

 

Prethodni tekstIVIĆ: ZASLUŽENA POBEDA RADNIČKOG
Sledeći tekstVRTIĆ U SVILAJNCU DOBIO NOVO IGRALIŠTE – DONACIJA MASONA VREDNA 5 MILIONA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime