„SRPSKO PERO“ BOJANU MILORADOVIĆU

0

Pobednik 30. književnog festivala „Srpsko pero“ je mladi pisac Bojan Miloradović (23) iz Jagodine

bojan miloradovic 1Njegovu pesmu „Kad bi nebo sišlo dole“ stručni žiri proglasio je najuspešnijim književnim ostvarenjem ovogodišnjeg Festivala, izjavio je danas za agenciju Beta umetnički direktor Festivala Bajo Džaković.

Na konkurs 30. festivala, na kome su pravo učešća imali pisci do 35 godina, stiglo je više od 250 pesama, priča, eseja i monodrama od oko 150 autora iz Srbije i dijaspore.

U obrazloženju žirija, koga su činili književnici Miljurko Vukadinović, Predrag Stefanović i Milan Jakovljević, kaže se da „iz optimističnih stihova pesme Bojana Miloradovića izbija pozitivna energija, kao i šarm, a zapaža se intenzivan ritam i naglašena melodioznost“.

Književna nagrada „Zlatni Orfej“, koju Savet Festivala dodeljuje od 2000. godine za „svevremeni pečat i trajno prisustvo u našoj nacionalnoj baštini“ ove godine dodeljena je književniku iz Beograda Ljubivoju Ršumoviću.

Nagrada „Pomoravski Orfej“, koja se uručuje za najbolju knjigu pomoravskih književnika objavljenu u prošloj godini, dodeljena je književniku iz Jagodine Miloradu Radunoviću za knjigu „Lirske skale“.

Planirano je da Festival bude održan 10, 11. i 12. juna u Narodnoj biblioteci u Jagodini kada će nagrade biti uručene.

Tokom tri dana biće održano tradicionalno Vidovdansko poselo, promocija antologije „30 godina Srpskog pera“, „Veče laureata“, kao i uručenje zlatnih, srebrnih i bronzanih povelja.

Pokrovitelj Festivala je Skupština grada Jagodine, a organizatori Savet Festivala i Narodna biblioteka.

Dosadašnji laureati bili su, između ostalih, akademik Matija Bećković, Slobodan Rakitić, akademik Adam Puslojić, Dragomir Brajković, Radomir Andrić.

Beta, internet, FOTO Fejsbuk

Prethodni tekstVRTIĆ U SVILAJNCU DOBIO NOVO IGRALIŠTE – DONACIJA MASONA VREDNA 5 MILIONA
Sledeći tekstKRUNIĆ: SMEJURIJA OD LIGE, KO ĆE IGRATI NA 40 STEPENI?!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime