VLADANU MILOŠEVIĆU ČETIRI, VOJKANU JANKOVIĆU DVE GODINE ZATVORA

0

Nekadašnji direktor rudnika „Resavica“ kod Despotovca Vladan Milošević i komercijalni direktor tog preduzeća Vojkan Janković osuđeni su danas na ukupno šest godina zatvora zbog primanja mita.

Milošević je, pred Specijalnim sudom u Beogradu, osuđen na četiri godine zatvora, kao i na meru oduzimanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 3,9 miliona dinara i 1.000 evra.

Janković je osuđen na dve godine zatvora i oduzimanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 307.000 dinara i 7.000 evra. Njima je izrečena i mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u vezi sa raspolaganjem državnom imovinom u trajanju od četiri godine. U čitanju obrazloženja presude sudija Velimir Lazović istakao je da su tokom 2014. Milošević i Janković u više navrata zahtevali i primili mito u novcu i građevinskom materijalu od više osoba.
despotovac vladan milosevi ibacen iz stranke
MILOŠEVIĆ IZBAČEN IZ SNS
Vladan Milošević je izbačen iz Srpske napredne stranke kao i odbornici SNS u Skupštini opštine Despotovac Gordana Stanisavljević i Slavica Nikodijević zbog toga što su „u dužem vremenskom periodu odbijali instrukcije Opštinskog odbora Despotovac i delovali kao samostalna odbornička gupa“
„Ovakvim svojim ponašanjem doveli su u zabludu građane Despotovca i naneli nemerljivu štetu ugledu stranke SNS. Vladan Milošević je aktivno radio na rušenju Opštinske vlasti čiji je deo SNS. Shodno tome Izvršni odbor je doneo odluku o isključenju“ navedeno je u dopisu SNS.
 
Prethodni tekst„ĆURANI“ UPISALI PRVU POBEDU U ANTALIJI
Sledeći tekstĐILAS: NEĆU BITI KANDIDAT DS ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime