VEĆI POREZ NA IMOVINU

1

Obornici Skupštine grada Jagodina JS-SPS i SNS jednoglasano su  usvojili odluku o povećanju iznosa poreza na imovinu građana za 2017. godinu, dok poljoprivredno zemljište neće biti oporezovano.

Gradonačelnik Ratko Stevanović potvrdio je da će porez na imovinu građana biti veći i da je to rezultat povećanja cena nekretnina prema podacima dobijenim od javnih beležnika.

– To je glavni razlog povećanja poreza na imovinu građana. Faktički lokalna samouprava samo primenjuje državne propise, odnosno to je tabela koja se popunjava podacima i daje konačni rezultat, rekao je on u obrazloženju odluke o porezu na imovinu.

Cena kvadrata stanova i kuća u prvoj zoni povećana je sa 64.000 dinara na 71.000 , u drugoj zoni je sa 52.000 dinara na 58,700 i trećoj sa 28,500 na 31.000. Prošle godine cena kvadrata u prvoj zoni bila je 60.000 dinara. Uporedo sa povećanje cena stambenih nekretnina, cena garaža i građevinskog zemljišta u prometu bila je niža, pa će i porez biti niži. Olakšavajuća je okolnost da odbornici nisu povećali  poreske stope i samnjivali amortizaciju, odnosno koeficijenti su ostali na sitom nivou.

Prethodni tekstPALA GRUPA KOJA JE KRALA VOZILA PO JAGODINI
Sledeći tekstKUD „BRANKO ĆOPIĆ“ PROSLAVIO VELIKI JUBILEJ – 60 GODINA RADA

1 KOMENTAR

  1. Hoćete da kažete da se 100 junaka mobilisalo da huli po jednoj nastavnici likovnog zbog uniforme koja im se ne sviđa, a na vest da se povećava potez niko ni reč ne napiše???
    Dakle, Srbi su najveće kukavice.
    Nema nam spasa…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime