KUD „BRANKO ĆOPIĆ“ PROSLAVIO VELIKI JUBILEJ – 60 GODINA RADA

0

Kud „Branko Ćopić“ iz Majura je prethodne subote proslavio veliki jubilej 60 godina postojanja i rada kulturno-umetničkog društva. Tim povodom je domaćin organizovao koncert pod imenom „Branko i prijatelji“ gde su pored domaćina nastupili i gosti, Kud „Đerdan“ iz Trnave, Kud „Polet“ iz Velikog Laola i Kud „Ratina“ iz Kraljeva. Program je počeo domaćinskom zdravicom Zlatka Nikolića, zdravičara i humoriste iz Majura a potom su deca iz Kud-a „Branko Ćopić“ otvorili dalji tok programa gde su se videle igre i pesme iz različitih krajeva Srbije. Kud „Branko Ćopić“ iz Majura je nastao 1956. godine i to pod imenom „Radislav Nikčević“ i sa tim nazivom radio sve do 1974 godine kada se ime menja u ime koje i danas sa ponosom nose.Kud iz Majura ima bogatu riznicu nagrada i diploma iz čitave Srbije ali i iz inostranstva. Danas društvo broji manje članova nego nekad ali sa uspehom predstavljaju svoje selo i grad Jagodinu svuda po Srbiji ivan nje.

Predsednik Jovica Dimitrijević se posebno zahvaljuje Skupštini grada Jagodine i njenom predsedniku Draganu Markoviću-Palmi na pomoći u organizaciji i naglašava da bez dosadašnje podrške grada Kud ne bi funkcionisao.

„Zahvalnost dugujemo i našim sponzorima koje moramo spomenuti a to su: Akva promet,Kanbera tester-al,SZTR Aleksandar,Ekspres restoran, Roštilj Lena i Alfa Doo Jagodina.Sekretar Kud-a,Marko Veselinović najavljuje još ovakvih koncerta i novih igara,prvi sledeći nastup je u Kumanovu 24 decembra a onda slede pripreme za „Susrete sela 2017“ kao i za drugi po redu takmičarski festival u Majuru „Pesmom i igrom kroz Pomoravlje“ gde će učesće uzeti oko 20 društava iz zemlje i inostranstva“ kaže Dimitrijević.

 

Prethodni tekstVEĆI POREZ NA IMOVINU
Sledeći tekstU FIZIKUS MEDICUS ORDINACIJI – ULTRAZVUK NAJNOVIJE GENERACIJE 4D

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime