VEČERAS SE VODA ISKLJUČUJE U 22

0

JP „Standard“ zbog radova na mreži isključiće vodu svim potrošačima u Jagodini od 22 sata. Preko 50 radnika u toku noći radiće tvz. prevezivanje na glavni cevovod i to na 10 lokacija na teritoriji Jagodine. Preko 70 odsto rekontrukcije cevovoda je završeno i Jagodina uskoro neće imati ni jednu azbestnu cev. Voda će biti puštena do 8 sati ujutru.

Ova rekonstrukcija dovodi do toga da će u najskoriji budućnosti, dakle već ove godine, Jagodinci piti najčistiju vodu u Srbiji. Neki gradovi Srbije kao što su Zrenjanin koji već 10 godina nema pijaću vodu, Užice gde ima algi u vodi, imaju neispravnu vodu i navode da poslednji izveštaj koji je uradio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ upućuje na činjenicu da se najveći broj neispravnih uzoraka vode nalazi u banatskom, bačkom i sremskom okrugu, zatim u delovima Beograda i borskoj oblasti. Jagodinska voda je dobra a promena cevi dovodi do apsolutne čistoće.

Ovo je kapitalna je investicija grada Jagodine u ovoj godini, a vrednost projekta je 4,5 miliona evra. Rekonstrukcija obuhvata zamenu azbestnih cevi i rekonstrukciju magistralnog cevovoda, izgradnju četiri nova bunara i osavremenjavanje izvorišta u Ribaru.

Kako je rekao predsednik Skupštine grada Dragan Marković, realizacijom ovog pojekta obezbediće se zdrava pijaća voda i smanjiti tehnički gubici a za rekonstrukciju vodovodne mreže u Jagodini Vlada Nemačke donirala 1,5 miliona evra.

Radovi na izmeni cementno azbestnih cevi, u dužini 20 kilomatara magistralnog vodovoda, u Jagodini i realizacija kreditnog sporazuma između Nemačke razvojne banke KfW, Vlade Nemačke i Vlade Srbije počela je u septembru prošle godine. Vrednost sporazuma je 4,5 miliona evra od kojih je 1,5 miliona evra donacija Vlade Nemačke.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime