VEČERAS SE VODA ISKLJUČUJE U 22

0

JP „Standard“ zbog radova na mreži isključiće vodu svim potrošačima u Jagodini od 22 sata. Preko 50 radnika u toku noći radiće tvz. prevezivanje na glavni cevovod i to na 10 lokacija na teritoriji Jagodine. Preko 70 odsto rekontrukcije cevovoda je završeno i Jagodina uskoro neće imati ni jednu azbestnu cev. Voda će biti puštena do 8 sati ujutru.

Ova rekonstrukcija dovodi do toga da će u najskoriji budućnosti, dakle već ove godine, Jagodinci piti najčistiju vodu u Srbiji. Neki gradovi Srbije kao što su Zrenjanin koji već 10 godina nema pijaću vodu, Užice gde ima algi u vodi, imaju neispravnu vodu i navode da poslednji izveštaj koji je uradio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ upućuje na činjenicu da se najveći broj neispravnih uzoraka vode nalazi u banatskom, bačkom i sremskom okrugu, zatim u delovima Beograda i borskoj oblasti. Jagodinska voda je dobra a promena cevi dovodi do apsolutne čistoće.

Ovo je kapitalna je investicija grada Jagodine u ovoj godini, a vrednost projekta je 4,5 miliona evra. Rekonstrukcija obuhvata zamenu azbestnih cevi i rekonstrukciju magistralnog cevovoda, izgradnju četiri nova bunara i osavremenjavanje izvorišta u Ribaru.

Kako je rekao predsednik Skupštine grada Dragan Marković, realizacijom ovog pojekta obezbediće se zdrava pijaća voda i smanjiti tehnički gubici a za rekonstrukciju vodovodne mreže u Jagodini Vlada Nemačke donirala 1,5 miliona evra.

Radovi na izmeni cementno azbestnih cevi, u dužini 20 kilomatara magistralnog vodovoda, u Jagodini i realizacija kreditnog sporazuma između Nemačke razvojne banke KfW, Vlade Nemačke i Vlade Srbije počela je u septembru prošle godine. Vrednost sporazuma je 4,5 miliona evra od kojih je 1,5 miliona evra donacija Vlade Nemačke.

Prethodni tekstU PORTI CRKVE ETNO SAJAM
Sledeći tekstVOZITE PAŽLJIVO, RADNICI „STANDARDA“ NOĆAS NA PUTEVIMA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime