USKORO KREĆU RADOVI NA PUTU TOPOLA – KRAGUJEVAC

0

Magistralni pravac Topola – Kragujevac je najstariji put te vrste u Srbiji, pravio ga je Kralj Aleksandar Karađorđević 1932. godine i to je bio nastavak Kraljevog puta koji je išao od Beograda preko Ralje i Mladenovca za Topolu.

„Izgradnja ovog puta finansira se iz kredita svetske banke i za razliku od puta Topola-Rudnik koji je građen po principu projektuj i izgradi ovaj pravac se najpre projektuje, rešavaju se imovinsko pravni odnosi i tek onda ulaze izvođači radova“, rekao je Dragan Jovanović istakavši da se ovo radi upravo poučeni svim mukama koje su imali na pravcu Topola-Rudnik.

Tehnička dokumentacija se užurbano privodi kraju, ukupno se gradi (postojećom trasom ali sve iznova kao pravac Topola-Rudnik) 35 km od centra Topole odnosno NIS-ove pumpe pa do početka duplih traka u Petrovcu na ulazu u Kragujevac.

Inače, ovo je najveća investicija u jedan magistralni put u Šumadiji i iznosiće oko 13 miliona evra. Za sve koji žele ili su zainteresovani da se uključe „Putevi Srbije“ su organizovali i javni uvid kako u projekat zaštite životne sredine tako i u svu drugu dokumentaciju. Sama javna rasprava traje 14 dana, a zvanični poziv je uputio i Dragan Jovanović na svom fejsbuk profilu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime