UG „Pridruži se“- u Paraćinu institucije ne funkcionišu

0
UG „Priduruži se“ objavila je prvo pismo koje su uputili odbornicima, članovima opštinskog veća, članovima komisije za planove, predsedniku i zameniku predsednika opštine, predsednici i zameniku predsednice skupštine opštine.
„Pismo smo u skladu sa uputstvima predali na pisarnici opštinske uprave, uredno adresirano na ime. Prema zahtevu sekretarke skupštine opštine pisma su predata otvorena iako to ne može biti zakonski uslov.
Prethodno smo od opšitnske uprave zatražili službenu informaciju na koji način da pošaljemo službenu poštu pomenutim javnih funkcionerima i po toj informaciji smo postupili. Po toj informaciji i odbornici poštu dobijaju tako što se ona upućuje na opštinsku upravu.
Međutim, mi za sada nemamo potvrdu da je ovo pismo stiglo u ruke onih kojima je namenjeno, što se može za sada još uvek tumačiti kao sporost administracije.
Slanje pošte na ovaj način jeste i svojevrstan test funkcionisanja institucija. Naime, ukoliko se građani ne mogu pouzdati u to da će pismo namenjeno nekom javnom funkcioneru, predato službeno opštinskoj pisarnici na ime tog funkcionera, zaista i stići u prave ruke, to bi moglo da znači da neko vrši cenzuru pošte namenjene izabranim predstavnicima građana“ navode u ovom udruženju.
Prethodni tekstUG „Odbranimo planinu Babu“ – eksploatacija kamena u punom jeku
Sledeći tekstTužilaštvo saopštilo da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka, Palma: Istina je izašla na svetlost dana

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime