LETNjA ŠKOLA “UPOTREBA GRAFIČKIH ROMANA U NASTAVI ENGLESKOG JEZIKA“ NA FAKULTETU PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI

0

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini u periodu od 28. do 30. avgusta 2021, biće održana letnja škola pod nazivom Teaching English as a Foreign Language through Graphic Novels (Upotreba grafičkih romana u nastavi engleskog jezika), namenjena nastavnicima engleskog jezika u Srbiji. Skup se održava u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Država u Srbiji, koja je pokrovitelj. Cilj ovog trodnevnog okupljanja jeste stručno usavršavanje nastavnika engleskog jezika koji rade sa učenicima uzrasta od 11 do 15 godina za primenu grafičkih romana na engleskom jeziku u nastavi.

Pored fokusa na upotrebi grafičkih romana za razvoj jezičkih znanja i veština učenika, obuka ima za cilj da unapredi nastavničke kompetencije za obrazovanje za odgovorno učešće u demokratskom društvu razvijanjem interkulturalne osetljivosti učenika i njihove tolerancije na različitosti, čemu će doprineti tematika grafičkih romana koji će se koristiti u obuci, kao i materijali i aktivnosti koji će biti kreirani u toku obuke.

Predavači će biti dr Džoan Keng Šin (Joan Kang Shin), profesor na Univerzitetu Džordž Mejson u Sjedinjeni Državama, Ivona Ranđelović, nastavnik engleskog jezika u Srbiji, i dr Vera Savić, docent na Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Letnja škola je akreditovana kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, a pohađaće je 50 nastavnika engleskog jezika iz cele Srbije. Skup će otvoriti Kevin Mekoj (Kevin McCaughey), regionalni predstavnik Vlade Sjedinjenih Država za unapređivanje nastave engleskog jezika, i prof. dr Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Prethodni tekstTužilaštvo saopštilo da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka, Palma: Istina je izašla na svetlost dana
Sledeći tekstPALMA : VUČIĆ, ZAEV I RAMA KAO TITO. NASER I NEHRU – OTVORENI BALKAN KAO NEKADA POKRET NESVRSTANIH

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime