U PARAĆINU UPOZORENJE KAO 15.MAJA

0

KLADOVO/PARAĆIN Zbog obilnih padavina i velikog broja odrona kamenja i blata u istočnoj Srbiji, neprohodni su svi putni pravci koji vode ka Kladovu. Voda je prodrla u pomoćni deo Hidroelektrane „Đerdap Dva“ i time ugrozila njen rad. U Paraćinu upozorenja kao i 15. maja kada je grad poplavljen

fotografija Facebook

Najave u Paraćinu nisu dobre, pa građani strahuju od novih ooplava. Kako je na svo profilu objavio predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović RHMZ upozorenje glasi : „15.09. OPASNA POJAVA Padavine veće od 40l/m2 za 12h, 16.09. OPASNA POJAVA Padavine veće od 20l/m2 za 3h.“ Paunović je rekao da je isto upozorenje izdato kobnog 15. maja kada je ovaj grad zadesila vodena kataklizma.

Gorska služba spasavanja Srbije (GS S) saopštila je da njene ekipe iz Zaječara i Boljevca od sinoć učestvuju u pružanju pomoći i evakuisanju stanovništva Tekije, ugroženog bujičnim vodama i blatom.

Vanredna situacija zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, proglašena je u ponedeljak na teritoriji opština Kladovo, Negotin i Majdanpek.

Do sada evakuisano oko 370 osoba sa područja opštine Kladovo, među njima i majka sa jednoipomesečnom bebom. Iz sela Podvrška evakuisano 65 osoba, a iz Blizine dve osobe, saopštio MUP.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime