SANTA (AGIOS) PALMA?

0

Za nas je Palma – Santa Palma, što znači Sveti Palma a zovemo ga i  PALMA DEDA MRAZ! Samo u ovoj sezoni doveo je hiljadu ljudi iz Srbije, što dece, učitelja, službenika. Mi živimo od toga, zato je on za nas Santa Palma, kaže vlasnik hotel Central u Paraliji, Nikolas Bitzidis

nikola

 

Poznato je da Jagodina već devet godina iz gradskog budeta izdvaja novac za besplatna letovanja đaka u Grčkoj. U jednom od omiljenih grčkih letovališta za Srbe, Paraliji, prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma je – domaći. Kako često komentarišu, on je i u Paraliji ,,prvi čovek,,.

,,To ne treba da čudi jer je matematika jednostavna. Samo od Palme i onog što on organizuje, hotelijeri i ugostitelji u Paraliji imaju višestruku orist. Ove godine smo imali oko hiljadu poseta iz Jagodine, cela jedna delegacija bila je smeštena u našem hotelu. Gosti, deca, kupuju u Paraliji, snabdevaju se u gradu. On je za nas – SVETI PALMA ili Palma Deda Mraz, kaže Bitzidis koji sa suprugom drži jedan od najlepših hotela u Paraliji, preko puta crkve u centru letovališta.

Palma sa maturantima

Među Markovićevim najboljim prijateljima je i vlasnik taverne Juras koji kaže da su gosti iz Jagodine jedini sigurni.
,,Godinama planiramo sezonu u odnosu na Jagodince. Oni su jedini sigurni i jedini na koje računamo. Deca su dobra, nekada prav gužvu ali to s maturanti, ne bi bilo prirodno da su ćutljivi i mirni. Uglavnom, dobro nam je, kaže čuveni Atanasis Juras.
Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković kaže da se svake godine predvidi budžet za narednu godinu i letovanja dece.
,,Porodice imaju sve manje mogućnosti da šalju decu na more, kriza je, teško se živi. Deca će pamtiti ovo letovanje ne samo zbog Grčke već zato što se radi o poslednjem druženju u njihovoj srednjoj školi. To se ne zaboravlja. Ja u Paraliju dolazim više od 20 godina, ovde imam prijatelje koji su to pola mog života, ovde sam još od kada je Paralija bila jedna ulica i dva motela. Zajednički smo radili da Paralija postane turističko mesto. Poznajem ljude, hotelijere, vlasnike restorana i zato je logično da sam ovde mogao da napravim dobre kontakte da obezbedim našoj deci besplatno letovanje. Ja ne odmaram, ne umem to. Uvek sam pripravan. Dođem par dana, obiđem maturante, vratim se. Sada sam predvodio delegaciju poljoprivrednika sa kojima sam obišao vlasnike velikih gazdinstava, polja pamuka. Volim kada mogu našim ljudima da pokažem kako se radi u okruženju, kaže Marković.

PALMA POČASNI GRAĐANIN PARALIJE
Prilikom poslednje posete delegacije privrednika i poljoprivrednika Paraliji, gradske vlasti u gradu Katerini i letovalištu Paralija odlučile su da Dragana Markovića Palmu proglase počasnim građaninom ove oblasti. Motiv je upravo saradnja između Jagodine i ove oblasti Grčke.

Prethodni tekstOD PINKA I INFORMERA SE NE OČEKUJE OBJEKTIVNOST
Sledeći tekstU PARAĆINU UPOZORENJE KAO 15.MAJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime