22.6 C
Jagodina
Naslovna Istaknuto VUČIĆ: POLICIJSKI ČAS OD ČETVRTKA U 18 DO SUBOTE U 5

VUČIĆ: POLICIJSKI ČAS OD ČETVRTKA U 18 DO SUBOTE U 5

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u emisiji „Oko“ na RTS-u sa početkom govori o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji. Sutra u četvrtak u 18 časova će početi zabrana kretanja do subote u 5 ujutru.

– Ne zavisi samo od mene, već od zaraze i odluke lekara. Razumem nestrpljenje svih ljudi. pogledajte nemačku, tamo su ljudi daleko disciplovanija nego kod nas. Nikada ne možemo da izaberemo pravi momenat. Sve vreme smo se borili za život Srbije i veliki smo posao napravili. Danas je popularan švedski model. Pitam vas, da li bi bili zadovoljni da imamo preko 3.000 mrtvih, koliko ih tamo ima. Kod nas nije bilo tuče u prodavnicama, nije bilo nestašice, samo smo se organizovali. Imamo više od 1.000 kliničkih respiratora. Poslednja tri dana su brojevi dobri. Ako se tako nastavi, biće nam mnogo lakše.
 
Predsednik je upitan da li je neophodno da tri i po dana biti neophodno da bud epolicijski čas.
 
– Moramo da slušamo struku. Kako kome odgovara. Sutra ćemo izaći sa jednim predlogiom sa svim onim što su lekari tražili od nas. Pitao sam pet puta šta oni misle. nisamo imali jednoglasan stav. Sutra u četvrtak u 18 časova će početi zabrana kretanja do subote u 5 ujutru. Želimo da dobijemo jedan i po dan.
 
 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime