PRIJEMNI ISPITI KREĆU OD 7.JUNA

0

Prijemni ispiti za upis u specijalizovane srednje škole bi prema planu Ministarstva prosvete trebalo da počnu od 7. juna, a u periodu od 18. do 21. maja učenici osmog razreda koji se ranije nisu prijavili elektronskim putem moći će to da urade.

Za nekoliko dana se očekuje objavljivanje pravilnika u kome će biti svi detalji o polaganju prijemnih ispita.

Kako nam je rečeno u Ministarstvu, prijemni ispiti u baletskim školama planirani su od 7. do 9. juna, prijemni za upis u Matematičku gimnaziju i matematička odeljenja biće 9. juna, a dan kasnije – 10. juna polagaće đaci koji konkurišu za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za IT i za fiziku.

Prijemni za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti planiran je za 10. jun, dok će 11. juna polagati oni koji žele da nastave školovanje u odeljenjima za talentovane za istoriju i geografiju. Još nije poznato u kojim gimnazijama će biti ponuđeni ovi obrazovni profili pošto se uvode prvi put.

Prijemni ispit za upis učenika koji su nadareni za biologiju i hemiju biće 12. juna. Kandidati koji nameravaju da upišu Filološku gimnaziju i filološka odeljenja polagaće 12, i 13. juna, dok će prijemni u muzičkim školama, kao i u umetničkim školama biti od 12. do 14. juna.

Za đake koji konkurišu za upis u Sportsku gimnaziju i sportska odeljenja podnošenje dokumentacije je predviđeno za 8. i 9. jun. Tada će se održati i prijemni za upis u bilingvalna odeljenja.

Što se tiče prijemnih za upis u sedmi razred osnovne škole u specijalizovana matematička odeljenja i odeljenja sa dvojezičnom nastavom, provera znanja je planirana 20. juna.

Ranije danas informaciju da su prijemni ispiti predviđeni za maj je slučajnom omaškom izneo ministar prosvete Mladen Šarčević, u izjavi za TV Pink i ta informacija je bila  objavljena i na njihovom sajtu.

Danas.rs

Prethodni tekstVUČIĆ: POLICIJSKI ČAS OD ČETVRTKA U 18 DO SUBOTE U 5
Sledeći tekstLUKIĆ: GERONTOLOŠKI UČINIO OZBILJAN ISKORAK, RADNICI PO 14 DANA BILI U CENTRU, SVI SU NEGATIVNI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime