„Sportisimo“ obeležio Svetski dan zdravlja

0
Deca obeležila svetski dan zdravlja

Deca iz Školice sporta „Sportisimo“ obeležila su Svetski dan zdravlja javnim časom u Vivo centru, pod sloganom „U zdravom telu zdrav duh“. Svi prisutni su mogli da se pridruže i učestvuju i time daju svoj doprinos.
Oko 60 mališana uzrasta 2,5 do 6 godina, zajedno sa svojim trenerima, pokazalo je danas šta sve ume i podsetilo nas koliko su fizička aktivnost i bavljenje sportom važni za svakog pojedinca.
„Fizička aktivnost u detinjstvu povezana je sa boljim fizičkim zdravljem, što uključuje pravilnije držanje tela, jače kosti i mišiće, kao i bolju kardiovaskularnu i respiratornu funkciju. Deca koja su redovno fizički aktivna ređe se suočavaju sa hroničnim zdravstvenim problemima i manje su sklona prekladama i gripu. Kod njih je takođe značajno smanjen rizik da obole od različitih oboljenja, uključujući bolesti srca, dijabetes i gojaznost.“, objašnjava Filip Marović, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta, koji je takođe i koordinator i vlasnik „Sportosima“.
Potrebno je da se deca bave sportom i ako nemaju ambicije da jednog dana postanu profesionalni sportisti, jer sport je mnogo više od treniranja. Sa tim se slaže i Filip Marović:
„Sport za decu predstavlja sticanje znanja o zdravoj ishrani, korisnosti vežbanja, poštovanju svog i tuđeg vremena. Dete širi svoja razmišljanja upoznavajući brojne drugare, uči se disciplini, timskom radu, veštinu savladavanja problema, jača samopouzdanje, istrajnost i karakter.“
Školica sporta „Sportisimo“ podstiče decu na trajno bavljenje sportom, da fizička aktivnost i igra budu sastavni deo njihovog života.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime