U PANČEVU ĆE LJUBIMCI MOĆI DA SE VOZE GRADSKIM PREVOZOM

0

Agencija za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva usvojila je zahtev koji je zastupnica Društva za zaštitu životinja i prirode Ekolibrijum, Zora Kolarski, poslala 23. maja, a u kojem se traži da se pokrene inicijativa za izmenu i dopunu Odluke o javnom gradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Pančeva, kako bi se omogućio prevoz kućnih ljubimaca u posebnom transporteru.

Ovaj zahtev će biti ugrađen u novu Odluku, koja je, programom Skupštine grada Pančeva, planirana da se donese u četvrtom kvartalu, do 30. novembra 2016. godine.

Prema rečima Zore Kolarski, inicijativa je pokrenuta jer se Društvu za zaštitu životinja i prirode Ekolibrijum, javilo više građana sa željom da se nešto preduzme po pitanju prevoza kućnih ljubimaca, na osnovu čega je upućena molba Agenciji za saobraćaj.

Prema sadašnjoj Odluci o javnom gradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Pančeva, član 37, u vozilo koje obavlja javni gradski prevoz zabranjeno je primiti na prevoz životinje, osim peradi u posebnoj ambalaži i pasa u slučaju propisanim članom 40. Ovaj član dozvoljava slepim i slabovidim licima uvođenje u vozilo specijalno dresiranih pasa vodiča za slepa lica sa zaštitnom korpom.

Prethodni tekstDANAS U 10 NASTAVAK KONSTITUTIVNE SEDNICE
Sledeći tekstDANAS POČINJE RAMAZAN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime