DANAS U 10 NASTAVAK KONSTITUTIVNE SEDNICE

0

Konstitutivna sednica Narodne skupštine RS biće nastavljena danas u 10 sati.

Najstariji poslanik i predsedavajući Skupštine Srbije, Dragoljub Mićunović, prekinuo je konstitutivnu sednicu, a poslanici nisu stigli da izaberu predsednika parlamenta, potpredsednike i radna tela.

„Gospodo, ova rasprava traje 10 sati, zakazujem nastavak sednice za ponedeljak u 10“, rekao je predsedavajući, najstariji poslanik Dragoljub Mićunović.

Tom predlogu usprotivili su se poslanici većine, koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koji su prvi prišli stolu za kojim sedi predsednik Skupštine.

„Mi nismo u ratnom stanju, da moramo do ponoći da odlučimo. Takvo degradiranje parlamenta ne mogu da dozvolim“, rekao je Mićunović u Skupštini posle sednice.

On je pozvao vladajuću većinu da se konsultuju oko nastavka sednice, ali da su oni to odbili.

„Smatrao sam da je normalno da završimo u toku dana, ali smo naišli na neverovatne događaje, predlagač je rekao nekoliko rečenica o kandidatkinji (za predsednika Skupštine), a onda je 45 minuta vodio kampanju. Ja sam upozorio da nije normalno da biramo predsednicu po noći, iza ponoći, već da treba da je izaberemo tokom dana, kada je to normalno“, rekao je Mićunović u Skupštini.

Prethodni tekstU POTOKU MERIMA NJEGOMIR
Sledeći tekstU PANČEVU ĆE LJUBIMCI MOĆI DA SE VOZE GRADSKIM PREVOZOM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime