PRODUŽAVA SE RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

0

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je krizni štab za suzbijanje kovid-19 doneo odluku da bude produžen rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Ona je posle sednice Kriznog štaba rekla novinarima da je doneta odluka da rad ugostitljaskih objekata koji imaju bašte bude produžen do jedan sat posle ponoći, a rad trgovinskih objekata do 23 sata.

Krizni štab prepručio je roditeljima čija su deca putovala u inostranstvo da 10 dana od dana ulaska u zemlju provedu u kućnoj izolaciji, a ako se to vreme poklopi sa školom, preporuka je da nastavu prate onlajn.

Za preporuku da deca koja se vrate iz inostranstva ostanu u izolaciji, Kisić Tepavčević je rekla da je u pitanju dodatna vrsta predostrožnosti i apelovala na roditelje da decu zadrže u kući.

„Ne samo da ne odlaze u školu, nego da u tom periodu ne izlaze iz kuće jer su potencionalni prenosioci bolesti“, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je napomenula da nije doneta odluka o samoizolaciji turista koji se vraćaju sa letovanja iz inostranstva.

Kisić Tepavčević je istakla da virus i dalje cirkuliše populaciji i da svi moraju da nastave da se pridržavaju svih preventivnih mera kako bi se sprečilo njegovo dalje prenošenje.

Danas.rs

Prethodni tekstI Paraćinci imaju Palmu
Sledeći tekstZabrana ulaska u Grčku produžena do 15.septembra

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime